Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Australian Open: Cibulková zmietla Halepovú! Je v semifinále!
Zdielať na

Australian Open: Cibulková zmietla Halepovú! Je v semifinále!

MELBOURNE / Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa suverénnym spôsobom prebojovala už do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Vo štvrťfinále ako nasadená dvadsiatka po výbornom výkone deklasovala jedenástku "pavúka" Rumunku Simonu Halepovú za rovnú hodinu v dvoch setoch 6:3 a 6:0. Zverenka trénera Mateja Liptáka vyrovnala svoje grandslamové maximum z Roland Garros 2009. V dueli o postup do finále nastúpi vo štvrtok proti víťazke duelu medzi dvojnásobnou obhajkyňou titulu Bieloruskou Victoriou Azarenkovou a Poľkou Agnieszkou Radwaňskou.

Cibulková sa stala po Daniele Hantuchovej druhou slovenskou tenistkou, ktorá postúpila u protinožcov medzi elitné kvarteto, bývalej svetovej päťke sa to podarilo v roku 2008. Medzi mužmi postúpili do semifinále úvodného podujatia veľkej štvorky Karol Kučera (1998) a Miloslav Mečíř, ktorý si v roku 1989 zahral v Melbourne vo finále, v ktorom podľahol Američanovi Ivanovi Lendlovi. Cibulková má na Australian Open už istú prémiu 540.000 austrálskych dolárov a 780 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní sa vráti do elitnej svetovej dvadsiatky.

"Z postupu do druhého grandslamového semifinále mám veľkú radosť. Myslím si, že dnes rozhodli skúsenosti. Už som niekoľkokrát bola vo štvrťfinále grandslamu a vedela som, o čom to je.  Počas celého zápasu som bola maximálne koncentrovaná a išla som za svojím cieľom. Veľká vďaka patrí celému môjmu tímu, koučovi Maťovi Liptákovi, priateľovi Michalovi i ďalším," povedala Cibulková v prvom interview priamo na kurte.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Dominika CIBULKOVÁ (20-SR) - Simona Halepová (11-Rum.) 6:3, 6:0 za 60 minút (34, 26)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články