Zatiahnuté
12°
Bratislava
Demeter
26.10.2024
Srbský tenista Novak Djokovič v Dubaji zachraňoval korytnačky
Zdielať na

Srbský tenista Novak Djokovič v Dubaji zachraňoval korytnačky

DUBAJ / Exotický Dubaj ponúka svojimi architektonickými i prírodnými krásami turistom mnoho výnimočných zážitkov. Naplno si ich v týchto dňoch vychutnáva aj sbrský tenista Novak Djokovič, ktorý sa zapojil aj do projektu na záchranu korytnačiek.

Novaka Djokoviča poznajú tenisoví fanúšikovia, ako veľkého bojovníka, ktorý nemá so svojimi súpermi zľutovanie. Mimo kurtu je to však "dobrák od kosti", ktorý má rád nielen ľudí, ale aj zvieratá. 

V Dubaji obdivoval aj morské akvárium so žralokmi 

Pobyt v  Dubaji, kde sa dostal už do finále tenisového turnaja si zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu spestril aj návštevou rehabilitačného centra pre záchranu korytnačiek. "Zmyslom programu je uzdraviť a vrátiť do prírody zranené alebo choré korytnačky. Zároveň ale treba upozorniť na to,  prečo sa do tohoto centra dostanú. Na svedomí ich často majú ľudia preháňajúci sa na vodných skútroch, či motorových člnoch a svojím nezodpovedným lovom aj rybári," poznamenal Novak Djokovič.

Meno pre zachránenú korytnačku - Leonardo!

Srbský tenista bol poctený tým, že jednu z uzdravených korytnačiek mohol sám  vrátiť do mora. A neprekvapila ho ani výzva ošetrovateľa, aby jej dal meno.  "Leonardo!," bleskovo zareagoval Novak Djokovič. "Toto meno si pamätám z kresleného seriálu Ninja- korytnačky, " dodal s úsmevom sbrský  tenista.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie