Jasno
13°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Rybáriková (24) do osemfinále dvojhry vo Florianópolise
Zdielať na

Rybáriková (24) do osemfinále dvojhry vo Florianópolise

Zdroj: sita, Rybáriková

FLORIANÓPOLIS / Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nasadená ako piata zvíťazila v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA Brasil Tennis Cup v brazílskom Florianópolise (International, dotácia 235 000 USD, tvrdý povrch vonku) nad 42-ročnou japonskou veteránkou Kimiko Dateovou-Krummovou.

76. v renkingu, za 82 minút presvedčivo 6:3, 6:0. V štatistike zo vzájomných duelov zvýšila na 3:0. Nadviazala na jesenný úspech 6:4, 6:3 zo Soulu.

Dvadsaťštyriročná piešťanská rodáčka Rybáriková, minulý týždeň semifinalistka v Memphise, dosiahla okamžitý rebrejk na 1:1. V treťom geme s ôsmimi zhodami odolala štyrom jednotlivým hrozbám straty podania (2:1), ale na returne vo štvrtom nezužitkovala náskok 40:15. V siedmej hre Slovenka odvrátila jeden brejkbal húževnatej Ázijčanky, v ôsmej sa presadila na príjme - 5:3 a rýchlo aj 6:3. Rybáriková si napokon pripísala všetky zostávajúce gemy. V úvodných piatich hrách druhého dejstva pustila súperke iba dva fiftíny. Za stavu 5:0 premenila druhý mečbal (po odvrátení dvoch brejkbalov v tejto hre).

Zverenkyňa Petra Hubera Rybáriková, teraz 52. vo svetovom rebríčku (najvyššie bola na 40. pozícii), si po prekonaní niekdajšej štvorky hodnotenia Dateovej-Krummovej, zmeria v osemfinálovom 2. kole sily so španielskou rovesníčkou Beatriz Garcíovou-Vidaganyovou (266.). Na štvrťfinále prichádza do úvahy jej súboj s bývalou líderkou počítačového poradia Venus Williamsovou z USA. Rybáriková už má istotu 30 bodov do hodnotenia a prémie 3200 USD.

Dvojhra - 1. kolo:

Magdaléna Rybáriková (SR-5) - Kimiko Dateová-Krummová (Jap.) 6:3, 6:0 za 82 minút

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články