Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Šarapovová (25) prekonala rekord Grafovej a Selešovej
Zdielať na

Šarapovová (25) prekonala rekord Grafovej a Selešovej

Zdroj: sita, Šarapovová na AO

Ruská tenistka Maria Šarapovová naďalej dominuje na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne.

Po nedeľňajšej hladkej výhre nad Belgičankou Kirsten Flipkensovou postúpila šampiónka z roku 2008 už do štvrťfinále. Dvadsaťpäťročná Sibírčanka s americkým domicilom Šarapovová uspela proti 27-ročnej súperke, ktorá je 43. vo svetovom rebríčku, aj v treťom vzájomnom súboji.

Ruska v prvých štyroch kolách Australian Open stratila len päť gemov, čo je nový rekord turnaja v Melbourne parku. V úvodných dvoch zápasoch vyhrala 24 gemov v rade, keď súperky zdolala 6:0, 6:0. V 3. kole prehrala s Venus Williamsovou len v štyroch hrách a v osemfinálovom štvrtom s Flipkensovou len v jedinej. Na Australian Open 1989 prehrala Nemka Steffi Grafová na ceste do štvrtťfinále v ôsmich gemoch, tento doterajší rekord neskôr vyrovnala Monika Selešová a teraz ho prekonala Šarapovová.

Suverénne výkony Šarapovej sú menším prekvapením. Zverenkyňa Thomasa Högstedta a úderového partnera Vladimira Volčkova Šarapovová absentovala na prípravnom podujatí v Brisbane vinou kľúčnej kosti, predtým stornovala svoju účasť na exhibícii v Thajsku pre krčnú chrbticu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO

Súvisiace články

Najčítanejšie