Polojasno
17°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Štvorhra Slovákom na Australian Open nesvedčí
Zdielať na

Štvorhra Slovákom na Australian Open nesvedčí

V piatok sa na Australian Open zo Slovákov predstaví len Dominika Cibulková, ktorej sa podarilo s kazašskou kolegyňou pretĺcť do 2. kola štvorhry. V debli sa zadarilo potom už len Kližanovi, zvyšok tvrdo padol...

Kližan cez náhradníkov do 2. kola štvorhry

Slovenský tenista Martin Kližan a Rumun Victor Hanescu zvíťazili vo štvrtkovom zápase 1. kola štvorhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (14. - 27. januára, celková dotácia 30 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku) nad nemeckými náhradníkmi Andrem Begemannom a Martinom Emmrichom za 70 minút 6:3, 6:4. Pôvodne mali hrať už v stredu, a to proti americko-juhoafrickému páru Brian Baker, Raven Klaasen, ale prvý spomenutý si vo dvojhre zranil koleno, takže nastala zmena termínu aj súperov.

Dvadsaťtriročný Bratislavčan Kližan nestačil v utorok v 1. kole singlovej súťaže na nemeckého kvalifikanta Daniela Brandsa. Vo štvorhre figuruje na 115. priečke v renkingu a jeho osobným rekordom na Majors je práve aktuálny úspech, pretože vlani sa na Wimbledone aj US Open lúčil v 1. kole a predtým nehral. Zverenec Karola Kučeru a jeho rumunský partner si v 2. kole zmerajú sily s Indom Mahešom Bhupáthím a Kanaďanom Danielom Nestorom, päťkami "pavúka".

Štvorhra mužov - 1. kolo:
Victor Hanescu, Martin Kližan (Rum./SR) - Andre Begemann, Martin Emmrich (Nem.) 6:3, 6:4 za 70 minút (34, 36)

Lacko a Zelenay tesne prehrali v 1. kole štvorhry

Slovenskí tenisti Lukáš Lacko a Igor Zelenay prehrali vo štvrtkovom stretnutí 1. kola štvorhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (14. - 27. januára, celková dotácia 30 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku) s britsko-brazílskym tandemom Jonathan Marray, André Sá nasadeným ako šestnástym za 142 minút veľmi tesne 6:4, 5:7, 6:7 (5).

Slováci v prvom sete dosiahli rozhodujúci brejk v siedmej hre (predtým stratili náskok 3:1). V druhom dejstve zaváhali na podaní v 12. hre. V rozhodujúcom sete nezužitkovali Lacko so Zelenayom šancu na príjme za stavu 2:2. V ôsmom geme si sami poradili s dvoma hrozbami straty servisu, v dvanástom odvrátili mečbal a ešte si vynútili tajbrejkovú lotériu. V nej klesli z 2:1 na 2:5 s dvojitým brejkom. Následne síce získali obe podania súperov, lenže následne prišli o jedno svoje a od skóre 4:6 vymazali len jeden mečbal.

Štvorhra mužov - 1. kolo:
Jonathan Marray, André Sá (V. Brit./Braz.-16) - Lukáš Lacko, Igor Zelenay (SR) 4:6, 7:5, 7:6 (5) za 142 minút (44, 41, 57)

Hantuchová prehrala v 1. kole štvorhry

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová a Španielka Anabel Medinová-Garriguesová nasadené ako šestnáste prehrali vo štvrtkovom zápase 1. kola štvorhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (14. - 27. januára, celková dotácia 30 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku) s nemecko-austrálskym tandemom Julia Görgesová, Samantha Stosurová za 78 minút 3:6, 1:6.

Dvadsaťdeväťročná popradská rodáčka Hantuchová vo dvojhre na medzinárodných otvorených majstrovstvách Austrálie 2013 v pondelok v 1. kole nestačila na taiwanskú kvalifikantku Čchan Jüng-ťan. Niekdajšia päťka deblového renkingu Hantuchová si v sezónach 2002 a 2009 zahrala v Melbourne Parku finále párovej súťaže, a to so Španielkou Arantxou Sánchezovou-Vicariovou, resp. Japonkou Ai Sugijamovou. O titul vo štvorhre žien na úrovni veľkej štvorky bojovala aj na Roland Garros 2006. V mixe je držiteľkou kompletnej zbierky trofejí z Majors, na AO sa presadila v sezóne 2002 so Zimbabwčanom Kevinom Ullyettom.

Hantuchová vlani vo štvorhre na tzv. Grand Slame Ázie a Pacifiku bola v osemfinálovom 3. kole. Vtedy hrala s Poľkou Agnieszkou Radwanskou a podľahli Taliankam Sare Erraniovej a Roberte Vinciovej.

Štvorhra žien - 1. kolo:
Julia Görgesová, Samantha Stosurová (Nem./Aus.) - Daniela Hantuchová, Anabel Medinová-Garriguesová (SR/Šp.-16) 6:3, 6:1 za 78 minút (46, 32)

Rybáriková neuspela v 1. kole štvorhry

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková a Belgičanka Kirsten Flipkensová prehrali vo štvrtkovom stretnutí 1. kola štvorhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (14. - 27. januára, celková dotácia 30 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku) s Američankami Raquel Kopsovou-Jonesovou a Abigail Spearsovou, osmičkami žrebu, za 67 minút hladko 1:6, 2:6.

Dvadsaťštyriročná piešťanská rodáčka Rybáriková, 155. v deblovom renkingu, vo dvojhre na medzinárodných otvorených majstrovstvách Austrálie 2013 v utorok v 1. kole prehrala so Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou z troch vlastných mečbalov. Vo štvorhre je jej maximom na úrovni veľkej štvorky osemfinále z US Open 2010, AO 2011 a Roland Garros 2011.

Štvorhra žien - 1. kolo:
Raquel Kopsová-Jonesová, Abigail Spearsová (USA-8) - Kirsten Flipkensová, Magdaléna Rybáriková (Belg./SR) 6:1, 6:2 za 67 minút

Husárová prehrala v 1. kole štvorhry

Slovenská tenistka Janette Husárová a Ruska Nina Bratčikovová prehrali vo štvrtkovom zápase 1. kola štvorhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (14. - 27. januára, celková dotácia 30 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku) s takisto nenasadeným rusko-bieloruským párom Vera Duševinová, Oľga Govorcovová za 99 minút 6:0, 4:6, 2:6. V druhom sete pritom viedli 3:2 s brejkom a za stavu 3:3 nevyužili štyri možnosti preraziť podanie súperiek.

Pre 38-ročnú deblovú majsterku sveta WTA 2002 a niekdajšiu trojku príslušného svetového rebríčka Husárovú (54. v hodnotení) išlo o 11. štart vo štvorhre na medzinárodných otvorených majstrovstvách Austrálie, prvý od sezóny 2008, keď si prienikom do štvrťfinále zopakovala miestny osobný rekord zo sezóny 2004. Debutovala už v roku 1994. Bratislavčanka je v debli finalistkou newyorských US Open 2002.

Štvorhra žien - 1. kolo:
Vera Duševinová, Oľga Govorcovová (Rus./Biel.) - Janette Husárová, Nina Bratčikovová (SR/Rus.) 0:6, 6:4, 6:2 za 99 minút (23, 48, 28)

 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

Súvisiace články