Polojasno
21°
Bratislava
Nadal (26) vynechá aj US Open. Možno skonči s kariérou
Zdielať na

Nadal (26) vynechá aj US Open. Možno skonči s kariérou

Skončí Rafael Nadal s kariérou? To je otázka, ktorá sa po jeho odhlásení z olympiády a dokonca aj US Open objavuje čoraz častejšie. Odborníci varujú, že Nadalov problém s kolenom je len špička ľadovca. A Španiel môže doplatiť na to, že mu vďaka jeho výbušnému a silovému tenisu pribúdali malé zranenia, ktoré často ignoroval.

Nie je to prvý raz

Vlaňajšieho finalistu nepustia na posledný grandslam sezóny problémy s kolenami. Tie tretieho hráča sveta pripravili aj o obhajobu zlata na olympiáde aj titulov z turnajov v Toronte a Cincinnati. 

"Veľmi ma mrzí, že nie som pripravený hrať na US Open," uviedol Nadal. 26-ročný rodák z Mallorky absentuje kvôli kolenám od prehry s Lukášom Rosolom v druhom kole Wimbledonu. Jedenásťnásobný grandslamový víťaz tak prežíva podobnú situáciu ako pred troma rokmi. Vtedy kvôli rovnakým problémom nehral dva mesiace a vynechal kompletnú sezónu na tráve.

Písali sme si

Odhlásenie Nadala z US Open neprekvapilo jeho dlhoročného rivala Rogera Federera, pretože po vzájomnej konverzácii vedel, že zdravotný stav španielského tenistu nie je ideálny. "No, nebolo to príliš prekvapivé, pretože som mu predtým písal a povedal, že to vôbec nevyzerá dobre," povedal Federer na turnaji v Cincinnati.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články