Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polc si dal príšerky a súperi nechápali
Zdielať na

Polc si dal príšerky a súperi nechápali

Filip Polc opäť potvrdil, že je najlepším zjazdárom v meste. Tentoraz vyhral v Japonsku, na podujatí Red Bull Holy Ride. A svojou rýchlosťou zaskočil nielen súperov ale aj sám seba.

Na najvyššom vrchu ostrova Shitoku (1 982 metrov nad morom) si slovenský biker najprv vychutnal uvítací rituál, o ktorý sa postarali mnísi a samuraji. A potom sa v unikátnej lokalite popasoval o ďalší triumf. Úspešne. A to aj vďaka najvyššej rýchlosti akou kedy fičal po schodoch - 54 km za hodinu!

"Bola to pecka! Tú rýchlosť som dosiahol hneď na začiatku trate. Tá bola krátka a veľmi strmá. A štart bol preto veľmi dôležitý," podelil sa o prvé pocity Polc. Navyše bol na netypickom mieste, hneď pri vstupe do posvätného chrámu Ishizuchi.

Uspel v konkurencii takmer stovky jazdcov. A to najprv absolvoval kvalifikáciu, z ktorej postúpili 32 najrýchlejší do semifinále. "To bolo 4-cross. Osem víťazov potom išlo po dvojiciach a tak až do finále."

 Na krajinu vychádzajúca slnka budeme mať po ďalšom tiumfe len tie najlepšie spomienky. "V Japonsku som bol už štyri či päťkrát . Sú tu veľmi milí ľudia. A zrejme som pojedol všetky morské príšery..."