Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Fatálny skok pretekárskeho člna: Dvaja mŕtvi!
Zdielať na

Fatálny skok pretekárskeho člna: Dvaja mŕtvi!

Preteky rýchlych člnov v neobmedzenej supertriede mali tragický koniec. Plavidlo rútiace sa rýchlosťou 210 km/h vymrštilo do vzduchu, tam sa prevrátilo a dopadlo späť do vĺn. Ani jeden z dvoch pretekárov nehodu neprežil.

"Pri ich vysokej rýchlosti boli motory sotva ponorené vo vode. Zrazu čln nabral vzduch, vystrelilo ho nahor a spadol späť," popísal tragédiu John Carbonell, prezident organizácie Superboat International, ktorá svetový šampionát organizuje.

Nešťastie sa stalo pri floridskom ostrove Key West. Napriek tomu, že už za necelú minútu po havárii boli pri lodi záchranári, ich snaha bola nakoniec zbytočná.

14-metrovú loď Big Thunder Marine poháňali štyri motory, každý so silou 1200 koní. Keď dopadla späť do vĺn, vyrazili k nej okamžite potápači, ktorí poskytli ťažko zraneným pretekárom pomoc a okamžitý transport do nemocnice.

Robert Morgan zomrel počas neho vo vrtuľníku a jeho pretekársky partner Jeffrey Tillman skonal krátko po príchode do nemocnice. Pár dní pred tragédiou sa mal Morgan vyjadriť, že po šampionáte zavesí svoju kariéru na klinec... "Je to veľmi nebezpečný šport a pretekári to vedia," povedal John Carbonell a dodal: "Často to tlačíte na úplnú hranicu a skúšate, kam až môžete zájsť."

Čln_pretekársky_nehoda_smrť

youtube

Súvisiace články