Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Byfugliena zatkli, opitý riadil čln
Zdielať na

Byfugliena zatkli, opitý riadil čln

Zdroj: sita - Dustina Byfugliena

Hokejového univerzála Dustina Byfugliena zadržala polícia v stredu večer pre podozrenie, že na jazere Minnetonka riadil motorový čln pod vplyvom alkoholu.

Šerif okresu Hennepin v Minnesote potvrdil, že 26-ročného Byfugliena zadržali po ôsmej hodine večer a keďže odmietol dychový test i odber krvi a moču v nemocnici, vo štvrtok v skorých ranných hodinách ho umiestnili v cele. Formálne nebol obvinený.

Pozoruhodné je, že Byfuglienova hmotnosť zaznamenaná v protokole o zadržaní bola 286 libier, čo je približne 130 kg, zatiaľ čo jeho váha počas sezóny je o takmer 20 kg nižšia. Byfuglienov zamestnávateľ Winnipeg Jets zatiaľ odmietol celú aféru komentovať. "Zachytili sme túto informáciu. No zatiaľ len zisťujeme okolnosti tohto prípadu," skonštatoval hovorca klubu Scott Brown.

Byfuglien sa v roku 2010 tešil zo Stanleyho pohára v drese Chicaga, kde strávil úvodných 5 sezón svojej profesionálnej kariéry. Hráč schopný hrať na poste krídla aj obrancu si pri ceste za pohárom pripísal v 22 zápasoch 16 bodov (11+5) a bol jedným z najväčších prekvapení play-off. Problémy Chicaga s platovým stropom však znamenali pre Byfugliena výmenu do Atlanty, kde v uplynulej sezóne v 81 zápasoch na poste obrancu zaznamenal 53 bodov a 20 gólov, čo boli jeho kariérne rekordy. Vo februári s ním Atlanta predĺžila zmluvu o 5 rokov za 26 miliónov USD. Plynúť mu však začne vo Winnipegu, kam sa Thrashers počas leta presťahovali.