Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zomrel legendárny komentátor Robert Bakalář (†71). Hlas Tour de France
Zdielať na

Zomrel legendárny komentátor Robert Bakalář (†71). Hlas Tour de France

Cyklistické preteky Tour de France a jeho hlas patrili neodmysliteľne k sebe. Svojimi komentármi sprevádzal fanúšikov priamych prenosov cyklistických pretekov, ktoré vysielala česká verzia Eurosportu. Robert Bakalář zomrel v stredu ráno.

Informoval o tom český spravodajský portál idnes.cz s odvolaním sa na blízky rodinný zdroj. Tohtoročná Tour bola pre neho pätnásta a bohužiaľ aj posledná. Bakalář zomrel po dlhej chorobe v nemocnici. 

"Pri šesťhodinových etápach som ako cyklista, pretože mám cyklistické gély. Tyčinky nesmiem, pretože sa musia hrýzť. Domov prichádzam o siedmej večer a po večeri začína príprava na ďalšiu etapu, " povedal legendárny český komentátor.  Baterky si dobíjal dobrou kávou a išiel vysielať.

Cyklistický svet smúti

Svoju sústrasť vyjadril aj najlepší český cyklista Roman Kreuziger: "Zobudil som sa a počul som veľmi zlé správy o veľkej osobnosti Robertovi Bakalářovi. Bohužiaľ už nie je medzi nami, bude nám chýbať. Odpočívaj v pokoji."

Komentátorský kolega Štěpán Straka spomína: "Nikdy nezabudnem na prvú vetu, ktorú mi povedal Robert Baky Bakalář pred prvým spoločným prenosom: Čau ja som Baky, tu si sadni a počúvaj."

Súvisiace články