Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Velitsovci v novej sezóne do Quick Stepu
Zdielať na

Velitsovci v novej sezóne do Quick Stepu

Zdroj: TASR

Slovenskí cyklisti Peter a Martin Velitsovci budú v nasledujúcich dvoch sezónach jazdiť v drese tímu Quick Step.

Obaja sú do konca ročníka 2011 viazaní v zoskupení HTC-Highroad. O angažovaní Velitsovcov i Belgičana Stijna Vandenbergha z Kaťuše informovalo prostredníctvom tlačovej správy vedenie Quick Stepu.

"Martin, Peter a Stijn sú tri dôležité figúry v našej tímovej šachovej partii. Stijn je špecialista na klasiky a tímový hráč. Martin a Peter prichádzajú z krajiny s veľkým potenciálom, ktorá na cyklistickej scéne začína rásť. Martin ukázal svoje kvality už v mládežníckych kategóriách, ešte sa môže zlepšovať. Peter mal skvelý záver vlaňajška. Je komplexný jazdec, tím v jeho prípade získava pretekára, ktorý sa môže dostať na stupne víťazov na podujatiach Grand Tour," povedal manažér Quick Stepu Patrick Lefevere.

Dvadsaťšesťročné slovenské dvojičky sú ďalšími dvoma jazdcami, ktorí opúšťajú HTC-Highroad. V utorok oznámil prestup do Skil-Shimano Patrick Gretsch. Tieto kroky prichádzajú po týždňoch neistoty o ďalšej budúcnosti tímu HTC-Highroad, keďže telekomunikačný gigant HTC zvažoval svoj odchod zo sveta cyklistiky.

Quick Step spojí v roku 2012 svoje sily s belgickým rivalom Omegou Pharma a vytvoria jeden silný a kvalitný tím. "Som šťastný, že sa stanem súčasťou prestížneho tímu so skvelými cieľmi pre budúcnosť. Je to pre mňa dvojnásobná radosť, že budem opäť v jednom družstve s mojím bratom Martinom. Mojím cieľom je pokračovať v raste a splácať dôveru, ktorú tím do mňa vložil," povedal Peter Velits, ktorý by mal byť na pretekoch Grand Tour jednotkou tímu. Peter Velits bol vlani na Vuelte tretí.

Velitsovci v profesionálnom mužskom pelotóne začínali v Dukle Trenčín, potom jazdili za juhoafrický tím Konica Minolta, neskôr za Wiesenhof-Felt, Milram a posledné dva roky za HTC-Highroad.