Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Štefečekovej ušiel o chlp bronz z ME
Zdielať na

Štefečekovej ušiel o chlp bronz z ME

Zdroj: TASR

Slovenskej reprezentantke Zuzane Štefečekovej tesne ušiel zisk medaily na majstrovstvách Európy v streľbe z guľových a brokových zbraní v Belehrade.

Úradujúca majsterka sveta obsadila v trape žien celkovým výkonom 93 terčov 4. priečku, na strelnici Kovilovo ju od stupňa víťazov delil jediný bod.

Členka SŠŠR MV SR dosiahla v utorkovej kvalifikácii trapu žien 70 zo 75 terčov a po úspešnom dodatočnom rozstrele o účasť medzi elitnou šesticou postúpila do finále z 5. priečky. Vo finálovej položke trafila 23 z 25 terčov, keď zaváhala hneď na úvod a potom netrafila ešte predposledný terč, čím sa pripravila o možnosť rozstrelu o striebro. Dvadsaťsedemročná nitrianska rodáčka napokon skončila v tesnom závese za trojicou najlepších štvrtá. Štefečeková neobhájila lanský titul kontinentálnej vicešampiónky z ruskej Kazane a nepridala do svojej zbierky úspechov štvrtú seniorskú medailu z ME (0 - 2 - 1).

V súťaži ženských družstiev obsadila Štefečeková spolu s krajankami Janou Mezeiovou a Luciou Boorovou 6. miesto a rovnaké umiestnenie patrilo aj slovenskému triu Sofia Prajová, Nina Slamková, Mária Markovičová v tímovej súťaži junioriek. Ako prvá zo slovenských reprezentantov absolvovala svoju súťaž na ME v srbskej metropole juniorka Jana Hyblerová. V disciplíne športová puška 60 sa však členke SŠŠR MV SR nedarilo a v konkurencii 54 strelkýň obsadila výkonom 578 bodov 36. miesto. O niečo lepšie si počínal Koloman Polgár v súťaži juniorov v ľubovoľnej malokalibrovke 60, keď s 584 bodmi skončil dvadsiaty.
Prvú polovicu pretekov v malokalibrovkovej disciplíne BT 30+30 majú za sebou strelci na bežiaci terč. Z trojice kančiarov SR je na tom medzi mužmi najlepšie Miroslav Jurčo, ktorému po pomalých behoch patrí 10. priečka s 294 bodmi.

Výsledky - trap:

ženy: 1. Fatima Galvezová (Šp.) 95, 2. Delphine Racinetová (Fr.) 94 - k.o. rozstrel 1, 3. Jelena Tkačová (Rus.) 94 - k.o. rozstrel 0, 4. Zuzana Štefečeková (SR) 93 (70+23)