Skoro jasno
10°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Favoriti sa utopili v bahne
Zdielať na

Favoriti sa utopili v bahne

Lejaky parádne rozmočili dráhu pretekov v Belmont Parku v New Yorku. Posledné dostihy americkej Trojkoruny sa tak zmenili na doslova na brodenie sa bahnom. A to z tempa nevyviedlo iba máloktorého účastníka.

Na trať dlhú 2400 metrov vyrazilo 12 koní, vrátane posledných dvoch víťazov Trojkorunových dostihov. Favorizovaný Animal Kingdom sa však hneď v úvode dostal do kolízie. A to pre neho znamenalo stratu, ktorú na rozmáčanom teréne nedohnal. Nedarilo sa ani Shacklefordovi, ktorému v závere došiel dych. Európske sny o americkom klasickom dostihu skončili zasa vo chvíli, keď Master of Hounds vycúval z boja pred cieľovou rovinkou a skončil až desiaty.

Jediný, kto sa mohol spokojne usmievať bol tréner Kelly Breen. Jeho ryšavý valach Ruler on Ice zvládol nástrahy bahna bez väčších problémov a stal sa prekvapujúcim víťazom 143. ročníka klasických dostihov Belmont Stakes. Kurz na neho bol pritom 44:1!

Radosť mal aj peruánsky džokej Jose Valdiviu, pre ktorého to bol taktiež prvý triumf na dráhe v Belmont Parku. Majitelia koňa sa tešili zo sumy 418 tisíc eur.