Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pastrana so Sinclairom opäť všetkým vyrazil dych!
Zdielať na

Pastrana so Sinclairom opäť všetkým vyrazil dych!

Má iba 27 rokov, no je legendou, ktorej výkony ťažko niekto prekoná. Američan Travis Pastrana neustále posúva ľuské hranice. A vymýšľa kúsky vyrážajúce dych. V Las Vegas spolu s Camom Sinclairom predviedol opäť niečo, čo doteraz nikto nedokázal.

Približne 10 tisíc ľudí v MGM Grand Arene v Las Vegas kričalo a tlieskalo vo vytržení z toho, čo mohli vidieť na vlastné oči. V rámci podujatia Nitro Circus Live totiž Pastrana spolu so Sinclairom predviedli  synchronizované dvojité salto vzad. A bolo to vôbec po prvýkrát v histórii, čo sa dvom motorkárom niečo také aj podarilo.

"Vždy som sníval o tom, aby som raz s Travisom, bok po boku, mohol predviesť tento skok. A teraz sa mi to splnilo," vyznal sa po úspešnom zvládnutí historického pokusu Cam Sinclair, pre ktorého to bolo definitívne potvrdenie návratu do sveta akčných športov. Po vážnom zranení v roku 2009, keď tento Austrálčan bojoval o život, sa mu vlani podarilo získať prvú zlatú medailu v rámci  X Games. A to vďaka dvojitému saltu vzad, ktoré - mimochodom - pred dvoma rokmi predviedol ako prvý pretekár freestyle motokrosu.

Nečakané priznanie vyšlo z úst Pastranu, o ktorom mnohí tvrdia, že je mužom z inej planéty: "Bol som nervózny. Ale nie zo skoku. Nevedel som sa dočkať konca šou. Tento úspešný večer je totiž v mojom živote prelomovým."

Milovníci adrenalínu a tohto Američana sa však nemusia báť, že by chcel skončiť so svojimi "šialenosťami". Travis totiž po svojom ďalšom parádnom vystúpení požiadal o ruku svoju dlhoročnú priateľku Lyn-Z Adams Hawkinsovú.