Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
To musíte vidieť! Golfista sa takmer stratil v lese!
Zdielať na

To musíte vidieť! Golfista sa takmer stratil v lese!

Vstúpiť do golfovej histórie sa dá rôzne. Američan Kevin Na to dokázal spôsobom, na ktorý by rád čo najrýchlejšie zabudol! A pri ktorom sa ostatným chvela bránica...

Na turnaji Texas Open v San Antóniu totiž potreboval na štvorpárovú deviatu jamku neuveriteľných šestnásť úderov. Čo sa stalo? 27-ročný Američan, ktorý sa narodil v Soule, poslal prvý drive do lesa a potom zistil, že loptička je nehrateľná.

Musel sa vrátiť na odpalisko, no aj ďalší drive nasmeroval opäť do lesa, priamo medzi husté kríky. Tam trafil strom a loptička sa odrazila do neho!

Dostal trestný úder a musel hrať z ešte horšej pozície. Loptička bola znovu nehrateľná, Kevin Na musel dropovať a potom sa začalo jeho lesné martýrium, počas ktorého udrel do loptičky ešte desaťkrát... Dvakrát si dokonca otočil palicu, aby ju vôbec odohral!

Keď vyšiel z lesa, priznal sa svojmu caddiemu, že ani len netuší, koľko úderov na deviatej jamke potreboval. Celé svoje lesné dobrodružstvo označil ako zlý sen.

V histórii boli od neho horší iba John Daly, ktorý v roku 1998 potreboval v Bay Hill na päťpárovej šestke osemnásť rán a Ray Ainsley. Ten ešte v roku 1938 na ihrisku Cherry Hills počas US Open zahral na štvorpárovej šesnástej jamke až devätnásť úderov!

sita - Kevin Na