Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
S rogalom nad Slovenskom
Zdielať na

S rogalom nad Slovenskom

Na Horehroní 22. ročník Pohára Podbrezovej

Z poverenia Medzinárodnej leteckej asociácie (FAI) ich organizuje ŽP Šport a. s. Podbrezová spoločne s partnermi - Banskobystrickým samosprávnym krajom, Obecným úradom Podbrezová, Letecká amatérska asociácia SR, Slovenský národný aeroklub M. R. Štefánika, súkromné SOU hutnícke Podbrezová - Lopej, ŽP Informatika a.s. Podbrezová.
  

Medzinárodné preteky o Pohár Podbrezovej boli zároveň aj medzinárodnými majstrovstvami Slovenska. Slovenské závesné lietanie si tak môže aktívne pripomenúť 33-ročnú históriu tohto leteckého športu, ktorému sa nadšenci venujú na amatérskej, ale aj profesionálnej úrovni.
  

Od 2. do 9. augusta 2008 sa Pohár Podbrezovej už tradične koná v letových terénoch Nízkych Tatier a Slovenského Rudohoria, teda v kraji, ktorého prírodné danosti, pohostinnosť, ako aj profesionalita a nesmierny entuziazmus organizačného tímu vytvárajú ideálne podmienky na úspešný priebeh tohto podujatia. Podbrezovských organizátorov svet neraz ocenil, dôkazom čoho je skutočnosť, že región Horehronia sa v minulosti stal niekoľkokrát dejiskom významných podujatí 1. kategórie FAI v závesnom lietaní. V roku 1998 sa v Podbrezovej konali majstrovstvá Európy.

Zaujímavé obrázky si pozrite vo videu Romana Gaduša.