Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hokejisti podporili charitu golfom pod Tatrami
Zdielať na

Hokejisti podporili charitu golfom pod Tatrami

1. ročník Charity Golf Cup Petra Bondru

Súťažilo sa v štvorčlenných družstvách vo flighte hracím systémom Texas Scramble s výberom drivu. Na zelených "greenoch" včera nechýbali Peter Bondra, Pavol Demitra, Ján Filc, Michal Handzuš, Marián Hossa, Milan Jurčina, Richard Lintner, Ladislav Nagy, Andrej Meszároš, Miroslav Šatan, Ľubomír Višňovský, Didiana, Maroš Krajči, Karol Kučera, či Milan Lasica. Cieľom organizátorov je spojiť príjemnú golfovú hru na ihrisku s užitočnou pomocou pre tých, čo to potrebujú.

"Je mi cťou a zároveň potešením spojiť svoje meno s golfom a zrodením tejto charitatívnej akcie. Dlhé roky som podporoval svoju nadáciu v USA, väčšina vyzbieraných peňazí bola využívaná lokálne v Amerike. Podobne by som chcel pokračovať aj na Slovensku, aby sme svojou troškou pomohli deťom aj ľuďom na Slovensku, ktorí to potrebujú," prihovoril sa Peter Bondra viac ako 60 hráčom a pokračoval. "Golf je vznešená hra s hlbokými princípmi džentlmenstva a fair-play. Patrí k obľúbeným formám aktívneho voľného času mnohých slovenských hokejistov pôsobiacich v NHL, vrátane mňa. Aj preto som si dovolil pozvať mojich hokejových priateľov v letnom období do Vysokých Tatier, na nádherné greeny areálu vo Veľkej Lomnici."

Výťažok z tohto charitatívneho podujatia bude venovaný vybraným zdravotne postihnutým občanom a detskému oddeleniu Popradskej nemocnice prostredníctvom Nadácie Mira Šatana a v mene Petra Bondru. Súčasťou podujatia bola aj dražba osobných vecí hokejistov (dres Zdena Cháru - Boston Bruins, Mariána Hossu zo zápasu ALL STARS, dres Petra Bondru z Washingtonu Capitals, hokejky s podpisom a venovaním Mira Šatana, Ľuba Višňovského aj Pavla Demitru, brankárska hokejka Petra Budaja, hokejka najlepšieho hokejistu SR 2008 Mariána Hossu s venovaním, puk s podpisom Alexandra Ovečkina - Washington Capitals a iné).

Ako to počas nedeľného turnaja prebiehalo, sledujte vo videu.