Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Volka trápia zdravotné problémy, štart na ME je otázny
Zdielať na

Volka trápia zdravotné problémy, štart na ME je otázny

BRATISLAVA / Na halové majstrovstvá Európy v atletike mal cestovať ako obhajca striebra. Či sa však najrýchlejší Slovák postaví v Glasgowe na štart je zatiaľ otázne. Šprintéra Jána Volka trápia zdravotné problémy.

Slovenský blesk si na mítingu v Madride privodil menšie zranenie. To prerástlo do väčšieho problému na halových majstrovstvách Slovenska. Štart našej najväčšej nádeje z deväťčlennej výpravy atlétov na európskom šampionáte je tak otázny. "Šesť mesiacov sa pripravujete na niečo, na ten jeden deň a po tých 6 mesiacoch zistíte, že nemôžete, tak pre mňa je to frustrujúce a je to niečo, s čím sa treba vyrovnať. Ale taký je vrcholový šport," povedala Jánova trénerka Naďa Bendová.

Ján Volko tak bude rád, ak sa v Glasgowe vôbec postaví v sobotu na štart 60-tky. Snívať o medaile by bolo v tejto situácii pritiahnuté za vlasy.
"My sa už 10 dní nebavíme o týchto veciach. Jediná téma, ktorá je u nás na pretrase, je jeho zdravie," dodáva trénerka. 

"Dám do toho všetko, čo sa bude dať a či už to vyjde alebo nie, nie sú to posledné Majstrovstvá Európy a ako povedal šéftréner, ešte by som tu mal 10 až 15 rokov zostať," povedal Ján Volko. 

Súvisiace články