Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Paracyklistu Metelku pripravili o zlatú medailu Slováci. Má toho dosť
Zdielať na

Paracyklistu Metelku pripravili o zlatú medailu Slováci. Má toho dosť

BRATISLAVA / Mal by sa tešiť, no je nahnevaný. Paracyklista Jozef Metelka tvrdí, že Majstrovstvá sveta boli pre neho rozlúčkou so slovenským dresom. Dôvod - k zlatej medaile v časovke chcel totiž pridať ďalšiu. O túto možnosť ho podľa jeho slov pripravilo zlyhanie vedúceho slovenského tímu.

"Problém bol, že na manažérskom mítingu, ako som sa aleneskoro dopočul hovorili o tom, že počítadlo kruhov je na pravej strane, nie na ľavej, tak ako to bývalo vždy. A toto malo byť zdôrazňované pretekárom. Ostatní manažéri to svojim pretekárom prizvukovali. Ku mne sa táto informácia nedostala," opisuje cyklista.

Podľa Metelkových slov nešlo o prvú chybu. Štáb televízie JOJ sa pokúšal spojiť aj s vedúcim slovenskej výpravy na svetovom šampionáte v Juhoafrickej republike Branislavom Režňákom a získať aj jeho stanovisko, ale telefón mal vypnutý. Metelka je momentálne vo Veľkej Británii, kde žije. Počas víkendu by sa mal objaviť na Slovensku, či sa objaví ešte v slovenskom drese, je otázne. "Čakal by som nejaký email, alebo telefonát o tom, čo sa stalo, ale do dnešného dňa vôbec žiadne prepáč, nič," dodáva paralympionik.

Nie nadarmo sa hovorí, že každý minca má dve strany. Voči vyjadreniam Jozefa Metelku sa dôrazne ohradil Slovenský paralympijský výbor. Ten vo svojom stanovisku dokonca tvrdí, že slovenský paralympionik klame. "Cestné preteky s hromadným štartom ukončil Jozef Metelka vlastnou chybou. Obvinenie vedúceho výpravy Branisala Režňaka z jeho strany, že mu neposkytol potrebné informácie považujeme za nepravdivé a zavádzajúce," povedal člen VV paralympijského výboru a SZTPŠ Pavel Bílik.

Reprezentačná tréner priznal, že komunikácia medzi nimi býva síce mierne sťažená, keďže úspešný reprezentant väčšinou býva v inou hoteli ako celá výprava. Trvá však, že informácie mu poslal ešte pred prvými pretekmi mailom.

Súvisiace články