Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dvaja bežci ukázali srdce, atlétku doniesli do cieľa na rukách
Zdielať na

Dvaja bežci ukázali srdce, atlétku doniesli do cieľa na rukách

USA / Bratislavský maratón sa koná prvý aprílový víkend, v americkej Philadelphii si vytrvalci užili polovičnú nádielku o týždeň skôr. Podujatie so špeciálnym názvom "Beh lásky", ale tentoraz prinieslo aj napínavé okamihy.

To, že je pred názvom maratónu slovo "polovičný", z neho ešte prechádzku ružovou záhradou nerobí. Na vlastnej koži sa o tom presvedčila aj amatérska vytrvalkyňa vo Philadelphii. Tej vypovedali sily v najnevhodnejšom okamihu - iba pár desiatok metrov pred cieľom. Lenže aký by to bol beh lásky, keby vás bežeckí kolegovia nechali ležať na zemi. A presne to nedopustili dvaja triatlonisti, Joseph Mc Ginty a Bryan Crnkovic.

Prvý menovaný sa najskôr iba prizeral, ako jeho kamarát Bryan spolu s ďalším bežcom podopierajú bezvládnu ženu rukami. Keď ani to nepomáhalo, nastúpil Mc Ginty a s bojovým pokrikom "Poďme" vzal atlétku na ruky. Tesne pred finišom ju, samozrejme, položil na zem, aby cieľovú čiaru prešla sama. Ich chrabrý počin úplnou náhodou natočil na telefón jeden z divákov a video zverejnil na internete. Už po pár hodinách ho videlo viac ako 8 miliónov ľudí a ich počet stále stúpa.

Súvisiace články