Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najúspešnejšia česká lyžiarka ukončila kariéru. Už je čas, povedala
Zdielať na

Najúspešnejšia česká lyžiarka ukončila kariéru. Už je čas, povedala

PRAHA / Kariéra majsterky sveta z roku 2007 a bronzovej olympijskej medailistky v slalome je na konci. Tridsaťdvaročná česká lyžiarka Šárka Strachová svoj odchod odôvodnila tým, že podľa nej nastal pravý čas sa rozlúčiť.

"K môjmu rozhodnutiu prispel vnútorný pocit, že nastal pravý čas sa rozlúčiť. Nie je to otázka motivácie," povedala Strachová po svojej pätnástej sezóne vo Svetovom pohári.

Najväčší úspech zažila v roku 2007, kedy vybojovala vo švédskom Aare titul majsterky sveta. O dva roky skôr získala bronz v talianskej Santa Kataríne a sadu medailí skompletizovala vo Val d'Isere v roku 2009. K tomu pridala aj ďalší bronz v Beaver Creeku. 

Na olympiáde zažiarila v roku 2010 v kanadskom Vancouveru. V slalome získala bronz. Zo Svetového pohára má dve slalomové víťazstvá z Aspenu, kde vyhrala v rokoch 2008 a 2009. 

Zvažovala ešte predĺženie kariéry o rok kvôli účasti na olympiáde v Pchjongjangu. Aj v uplynulej sezóne patrila v slalome medzi špičku.

"Olympiáda bola veľkým lákadlom, ale vo Svetovom pohári som si splnila v podstate všetky ciele a priania, bolo ťažké mať lyžovanie ako prioritu. Je čas odísť," dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie