Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Riu otvorili vodnoslalomársky kanál, Dukátová a spol boli pri tom
Zdielať na

V Riu otvorili vodnoslalomársky kanál, Dukátová a spol boli pri tom

RIO DE JANIERO / V brazílskom Rio de Janeiro oficiálne otvorili vodnoslalomársky kanál, v ktorom budúci rok počas olympiády budú mať slovenskí reprezentanti veľké medailové ambície. Viacerí z nich si kvalitu vody vyskúšali na vlastnej koži.

Primátor Ria de Janeiro Eduardo Paes slávnostne otvoril najmodernejší vodnoslalomársky kanál v Brazílii, na ktorom teraz trénuje 250 špičkových slalomárov.

Medzi nimi aj bratranci Škantárovci, bratia Hochschornerovci, Matej Beňuš či Jana Dukátová.

Prísne bezpečnostné opatrenia

Ani vodnoslalomársky kanál neobišli prísne bezpečnostné opatrenia. "Našou povinnosťou je pripraviť fanúšikom zážitky, o ktoré sa môžu podeliť s inými ľuďmi. Preto je dôležité, aby sa olympiáda konala napriek zložitej situácii vo svete," uviedol Tony Estanguet, trojnásobný olympijský víťaz.

Jana Dukátová absolvuje v Riu dvojtýždňové sústredenie. Včera mala voľný deň, a tak ukázala čosi zo zákulisia. "Toto je video. Stan, kde si môžu všetky tímy zhrávať záznam z pretekov. Toto video používame na analýzu pretekov," uviedla Jana Dukátová na svojom blogu.

Kanál aj pre verejnosť

Týždeň po skončení testovacieho obdobia sprístupnia kanál aj verejnosti ako areál pre voľnočasové aktivity. Aspoň miestna mládež nebude musieť potajomky preliezať plot, aby sa mohla okúpať.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články