Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Trpká TdF pre Tonyho Martina. Končí, má zlomenú kľúčnu kosť
Zdielať na

Trpká TdF pre Tonyho Martina. Končí, má zlomenú kľúčnu kosť

LE HAVRE / Nemecký cyklista Tony Martin pravdepodobne odstúpi z Tour de France po páde a zlomenine kľúčnej kosti vo štvrtkovej 6. etape s cieľom v normandskom prístave Le Havre.

Pre agentúru AP to potvrdil hovorca tímu Etixx - QuickStep Alessandro Tegner, ktorý bol s doterajším lídrom pelotónu na vyšetrení v nemocnici.

"Kľúčna kosť je zlomená, budeme ešte debatovať o ďalšom postupe," povedal Tony Martin. Jeho štart v piatkovej 7. etape je nepravdepodobný. Ak nemecký časovkársky špecialista v piatok nebude pokračovať, novým nositeľom žltého trička pre lídra pretekov bude Brit Christopher Froome z tímu Sky. Slovák Peter Sagan by sa tak posunul zo štvrtého na tretie miesto celkovej priebežnej klasifikácie. sagan zaostával za Martinom o 27 sekúnd, Froome má pred ním 15 sekúnd k dobru.

Ak sa potvrdí prvá informácia tímu Etixx QuickStep, Tony Martin bude už druhým cyklistom, ktorý v tomto ročníku TdF odstúpi z pretekov z líderského prvého miesta. Prvým bol Švajčiar Fabian Cancellara, ktorý predčasne skončil po páde v pondelkovej 3. etape s cieľom na Mur de Huy.