Polojasno
18°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Ódorová prehrala v Baku súboj o bronz, skončila štvrtá
Zdielať na

Ódorová prehrala v Baku súboj o bronz, skončila štvrtá

Zdroj: M.Baumann

BAKU / Slovenská stolná tenistka Eva Ódorová si na I. európskych hrách v Baku napokon nevybojovala medailu a obsadila konečné 4. miesto.

V piatkovom zápase o bronz prehrala 35-ročná rodáčka z Komárna s favorizovanou Turkyňou ázijského pôvodu Melek Hu 1:4 na sety. V koncovkách prvého a druhého setu viedla Ódorová 10:9, Turkyňa však sériou troch víťazných loptičiek získala obe dejstvá pre seba. Ďalšie sa skončilo tiež v prospech nasadenej šestky. Ódorová zabrala vo štvrtom sete, keď otočila z 3:6, viedla 10:8 a napokon ho vyhrala 13:11. V piatom vyhrávala Slovenka 3:1, ale Melek Hu sériou siedmich loptičiek obrátila výsledok vo svoj prospech, potom zvládla aj záverečné lopty a po 45 minútach sa tešila z výhry i zisku bronzovej medaily. Pre Ódorovú je štvrté miesto životným výsledkom medzi seniorkami. V piatkových dueloch ju obmedzovalo pri hre zranenie pravého ramena.

Ódorová v piatok predpoludním prehrala v semifinále s Holanďankou čínskeho pôvodu Li Ťie hladko 0:4, keď súperke dokázala výraznejšie vzdorovať len v treťom sete, ďalšie mala favoritka pod kontrolou. "Trápila som sa viac so zranením ako so súperkou. Lekári sa mi snažili dať včera tri hodiny do poriadku pravú ruku. Pri rozcvičke som ešte bolesť necítila, ale keď som sa už snažila hrať naplno, nešlo to. O odstúpení neuvažujem, na podujatí takéhoto formátu sa to ani nepatrí," priznala po semifinále Eva Ódorová.