Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Sagan sa dočkal prvého víťazstva po 261 dňoch!
Zdielať na

Sagan sa dočkal prvého víťazstva po 261 dňoch!

PORTO SANT´ELPIDIO / Slovenský cyklista Peter Sagan sa po 261 dňoch dočkal víťazstva, v pondelok triumfoval v 6. etape pretekov Tirreno - Adriatico z Rieti do Porta Sant´Elpidio.

Dvadsaťpäťročný úradujúci majster SR sa tešil prvýkrát v sezóne i v drese tímu Tinkoff-Saxo. Sagan sa presadil v dlhej cieľovej rovinke zmoknutej etapy pred Nemcom Geraldom Ciolekom a Belgičanom Jensom Debusscherem. Žilinčan si skvele načasoval záverečný špurt a potvrdil pozíciu vedúceho muža bodovacej súťaže na pretekoch Tirreno - Adriatico. Prvenstvo by mu už nemalo uniknúť, keďže v utorok je na programe záverečná časovka. Do svetového rebríčka UCI si Sagan pripísal šesť bodov.

Trojnásobný držiteľ zeleného dresu pre najlepšieho v bodovacej súťaži Tour de France sa pred pondelkom naposledy tešil z úspechu v rámci slovenského šampionátu v júni v Slavkove pri Brne. Odvtedy do triumfu v Porte Sant´Elpidiu sa dostal 23-krát do najlepšej päťky výsledkovej listiny. Na Tour de France bol počas prvých siedmich dní vždy v top 5, ale ani raz nevyhral. Na Vuelte bol druhý, tretí či štvrtý a nepodarilo sa mu uspieť ani na majstrovstvách sveta.

Modrý dres vedúceho muža Tirreno - Adriatico si udržal naďalej kolumbijský cyklista Nairo Quintana z tímu Movistar. Pred záverečnou časovkou má pred Baukem Mollemom náskok 39 sekúnd, tretí Rigoberto Urán stráca 48 sekúnd.

Súvisiace články