Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Kto vyzval doktora oceľové kladivo? Kličko spoznal súpera
Zdielať na

Kto vyzval doktora oceľové kladivo? Kličko spoznal súpera

Zdroj: sita - Vladimír Kličko

NEW YORK / Už dlhšie bolo známe, že Vladimir Kličko bude najbližšie boxovať 25. apríla tohto roka v New Yorku. Chýbalo však zodpovedať podstatnú otázku: kto sa "oceľovému kladivu" v ringu postaví.

Najčastejšie sa spomínal v profiringu dosiaľ nezdolaný 30-ročný Američan Bryant Jennings. Toto meno potvrdil manažér ukrajinského šampióna organizácií WBA, IBF, WBO, IBO a magazínu The Ring v superťažkej hmotnostnej kategórii Bernd Boente. Podľa ESPN obe strany rokovali od novembra a cez víkend sa definitívne dohodli.

"Áno, sme späť, 25. apríla v Madison Square Garden. Piaty súboj jedného z Kličkovcov na tomto mieste, z toho štvrtý v podaní Vladimira. Teší sa, že bude boxovať v New Yorku, Jenningsa považuje za silného vyzývateľa," citoval espn.com Boenteho. Mladší z bratov Kličkovcov je momentálne v Kyjeve a zatiaľ sa nevyjadril.

Podľa pôvodných správ mal 38-ročný Ukrajinec bojovať v inej newyorskej aréne, Barclays Center. Boente nekomentoval, prečo prišlo ku zmene. Na Vladimira Klička čaká v poradí už 18. obhajoba titulov v superťažkej váhe. Naposledy boxoval v Spojených štátoch amerických 23. februára 2008 práve v spomenutej MSG, v nie príliš atraktívnom dueli si jednomyseľným výrokom rozhodcov poradil s Rusom Sultanom Ibragimovom.

Súvisiace články