Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Spadol som, ani neviem prečo, tvrdí Sagan
Zdielať na

Spadol som, ani neviem prečo, tvrdí Sagan

BERGERAC / Peter Sagan a etapové koncovky – to je na tohtoročnej Tour de France nekonečný príbeh bez víťaznej pointy.

Tá neprišla ani v piatkovej 19. etape s cieľom v Bergeracu, lebo slovenský líder tímu Cannondale sa tentoraz do špurtérskeho záveru ani nedostal. Na mokrej ceste necelé tri kilometre pred cieľom spadol a bolo po nádejach. V cieli ho klasifikovali na 92. mieste.

"Ani neviem, prečo som spadol. Mal som dobrú pozíciu, ale asi len na pád," povedal Sagan v cieli pre server organizátorov Tour de France.

Na svojom profile vysvetlil viac. "Bol som na deviatej pozícii tri kilometre pred cieľom. Veľmi dobrá pozícia, ale keď som vchádzal zo zákruty, moje koleso sa šmyklo na mokrej ceste a ja som spadol. Mám zopár odrenín na pravej strane môjho tela, ale som v poriadku. Nebrzdil som a to je dobre. Na tejto Tour de France mám jednoducho smolu. Dnes tu bola veľmi dobrá šanca, chcel som ísť čo najlepšie, ale spadol som... Naozaj neviem, čo viac povedať, už som to povedal: je to môj osud, toto sú cyklistické preteky - možno budúci rok vyhrám desať etáp, ale teraz sa musím zmieriť s týmto. Viem, že je tam ďalšia šanca v Paríži, ale predtým než na to budem myslieť, chcem sa zotaviť z dnešného pádu," doplnil Sagan.

Slovenský cyklista je so 417 bodmi takmer istým víťazom bodovacej súťaže. O tretie zelené tričko ho už môže pripraviť iba zhluk negatívnych okolností, lebo do Paríža by už mal dôjsť. V sobotu je na programe Tour de France predposledná 20. etapa, 54 km dlhá časovka z Bergeracu do Périgueuxu, a v nedeľu potom záver trojtýždňovej driny s tradičným šprintérskym dojazdom na Elyzejských poliach v Paríži. V záverečnej etape môže Sagan ešte posledný raz zaútočiť na víťazstvo. Zatiaľ má na konte štyri druhé, jedno tretie, ale aj tri štvrté a jedno piate miesto. Priorita je však tretie dekorovanie v zelenom pod Víťazným oblúkom.

"Verím, že to už do Paríža dotiahnem v zelenom drese. To bol môj hlavný cieľ pre túto Tour de France," dodal Sagan.

Súvisiace články