Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Pád Sagana! V 19. etape bojoval až do záveru o triumf
Zdielať na

Pád Sagana! V 19. etape bojoval až do záveru o triumf

BERGERAC / Litovský cyklista Ramunas Navardauskas z tímu Garmin-Sharp sa stal víťazom piatkovej 19. etapy na 101. ročníku Tour de France, ktorá viedla z Maubourguet Pays du Val d'Adour do Bergeracu a merala 208,5 km.

Navardauskas ušiel z pelotónu približne 11 km pred cieľom a svoj únik doviedol do víťazného konca. Litva sa stala ôsmou krajinou, ktorej pretekár dokázal vyhrať etapu na tohtoročnej Tour de France. S odstupom siedmich sekúnd prišiel do cieľa na druhom mieste Nemec John Degenkolb (Giant-Shimano) a tretí bol nórsky šprintér Kaťuše Alexander Kristoff.

Hromadný pád

Slovenský cyklista Peter Sagan bol opäť pripravený útočiť na etapové víťazstvo, ale mal smolu, keď sa necelé tri kilometre pred cieľom ocitol v hromadnom páde. Ten sa odohral v tzv. ochrannej zóne, čiže pád by nemal mať vplyv na celkové umiestnenia pretekárov doň zapletených. Okrem Sagana sa v páde ocitol aj piaty muž Tour de France 2014 Francúz Romain Bardet.

V celkovom poradí sa na horných priečkach nič nezmenilo. Neohrozeným lídrom zostal Talian Vincenzo Nibali pred dvojicou Francúzov Thibautom Pinotom (+7:10 min) a Jeanom-Christophom Péraudom (+7:23). V sobotu je na TdF 2014 na programe časovka jednotlivcov v Bergeracu a v nedeľu už záverečný dojazd do Paríža.

Súvisiace články