Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Oslavovať budeme po sezóne, tvrdia úspešné beachvolejbalistky
Zdielať na

Oslavovať budeme po sezóne, tvrdia úspešné beachvolejbalistky

BRATISLAVA / Kŕče, úplné vyšťavenie a bez poriadnej oslavy. Historický prvá medaila z grandslamu pre slovenský plážový volejbal, o ktorý sa postarala dvojica Dominika Nestarcová a Natália Dubovcová, má aj takúto podobu.

Bronz z Grandslamu je pre Dubovcovú s Nestarcovou najlepším výsledkom v kariére. Že ním prepísali dejiny plážového volejbalu na Slovensku, tak to si uvedomili oveľa neskôr.

"Veľa ľudí sa nás pýta, či nám to už došlo, čo sme dokázali," hovorí Natália Dubovcová. "Sme si tak samé sebe potvrdili, že to vieme a že to vieme dokázať. Možno pre budúcnosť to bude aj do budúcna trošku ľahšie," dodáva Dominika Nestarcová.

Na grandslame v nórskom Stavangeri to mali ľahšie aj vďaka neuveriteľnej podpore v hľadisku. "Chodili nás podporovať Slováci pracujúci v Nórsku. A to bolo naozaj skvelé," opisuje Nestarcová.

"Aj speaker, ktorý hovorí po anglicky, začal zrazu po slovensky. Naučili ho raz, dva, tri," pochvaľuje si Natália Dubovcová.

Veľké oslavy historického úspechu sa nekonali ani v Nórsku ani na Slovensku. " Možno keď sa tie úspechy nakopia, tak po sezóne to možno spojíme do jednej veľkej," dodáva Dubovcová.

Súvisiace články