Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovinský hokejový sen pokračuje postupom do štvrťfinále
Zdielať na

Slovinský hokejový sen pokračuje postupom do štvrťfinále

SOČI / Hokejisti Slovinska dosiahli najväčší úspech v histórii samostatnosti svojej krajiny, keď sa na XXII. zimných olympijských hrách prebojovali už do štvrťfinále.

Zverenci trénera Matjaža Kopitara si po sobotňajšom úspechu nad Slovákmi (3:1) pripísali v utorok triumf nad Rakúšanmi (4:0). V súboji o postup medzi kvarteto najlepších tímov nastúpi slovinský výber v stredu 19. februára proti Švédsku v Ľadovom paláci Boľšoj od 12.00 h miestneho času (9.00 h SEČ).

Slovinci začali nebojácne a už v 30. sekunde trafil Kopitar žŕdku Langeho bránky. Ten istý hráč nezaváhal v 6. min a v presilovke spomedzi kruhov otvoril skóre duelu. Konštrukciu bránky na opačnej strane zasiahol aj puk z hokejky Grabnera a vzápätí zazvonil o žŕdku aj Tičar. V 12. min ušiel rakúskej obrane Urbas a v oslabení pridal druhý gól Slovinska. Už na 3:0 upravil v 24. min obranca Kovačevič. Slovinci hrali aktívne a šance súpera zlikvidoval gólman Nitry Robert Kristan. Definitívnu podobu výsledku dal v 58. min Muršak, ktorý skóroval pri power-play Rakúšanov.

O postup do štvrťfinále - Ľadový palác Boľšoj (Soči):

Slovinsko - Rakúsko 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) - do štvrťfinále postúpilo Slovinsko
Góly: 6. Kopitar (Tičar, Jeglič), 12. Urbas (Kovačevič), 24. Kovačevič (D. Rodman, Muršak), 58. Muršak (D. Rodman)

Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Šindler (ČR), Jackson - George, Woodworth (všetci USA)

Slovinsko: Kristan - Kranjc, Pretnar, Robar, Kovačevič, Gregorc, Pavlin, Tavželj, Podlipnik - Muršak, A. Kopitar, D. Rodman - Jeglič, Tičar, Sabolič - Urbas, M. Rodman, Razingar - Goličič, Mušič, Pance
Rakúsko: Lange - A. Lakos, Trattnig, Pöck, R. Lukas, Altmann, F. Iberer, Unterluggauer, Ulmer -Vanek, M. Raffl, Grabner - Lebler, Koch, Latusa - T. Raffl, Hundertpfund, Nödl - Oberkofler, M. Iberer, Herburger

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články