Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Prvý reprezentačný gól by Jurčo vymenil za víťazstvo
Zdielať na

Prvý reprezentačný gól by Jurčo vymenil za víťazstvo

SOČI / Kým radosť zo seniorskej reprezentačnej premiéry útočníka Tomáš Jurča na ZOH v Soči mala horkú príchuť vysokej prehry 1:7 s Američanmi, sobotňajší prvý gól v národnom mužstve mu znepríjemnila lekcia z efektivity a bojovnosti od Slovincov.

Debutanti pod piatimi olympijskými kruhmi od Jadranského mora si pripísali prvé olympijské víťazstvo (3:1), jediný presný zásah Slovákov dosiahol Jurčo 18 sekúnd pred treťou sirénou a len zmiernil prehru.

"Určite by som tento gól aj päť gólov vymenil za víťazstvo v takomto zápase. Po tomto súboji nemôžem byť spokojný a dúfam, že to bude už len lepšie," povedal najmladší hráč v slovenskom výbere.

Tomáš Jurčo nechcel hľadať po ďalšom neúspešnom zápase výhovorky. "Musíme hrať lepšie. Vedeli sme, že každý tím na tejto úrovni je dobrý. Súper nás neprekvapil ani tvrdou hrou ani nasadením. Slovinci narobili problémy už Rusom. Dnes hrali dobre a lepšie ako my, preto zvíťazili," pokračoval rodák z Košíc pri odchode do šatne.

Nízka efektivita rozhodla

Hlavným dôvodom neúspechov Slovákov na turnaji v Soči je málo gólových šancí a nízka efektivita. "Musíme sa viac tlačiť pred bránku, pretože tam padajú góly. Keď budeme častejšie pred súperovým brankárom a viac strieľať, tak tam musí padnúť viac gólov," dodal Tomáš Jurčo.

Slovákov už v nedeľu popoludní čaká duel proti domácim Rusom, favoritom základnej A-skupiny aj celého turnaja. "Musíme dve ťažké prehry hodiť za hlavu, nič iné nám ani nezostáva. Dúfam, že v nedeľu podáme lepší výkon ako v sobotu proti Slovinsku," skonštatoval mladý krídelník.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články