Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
V moguls vyhrala Justine, zdolala staršiu sestru Chloe
Zdielať na

V moguls vyhrala Justine, zdolala staršiu sestru Chloe

SOČI / Triumfom kanadských sestier Dufourových-Lapointeových sa skončila olympijská súťaž v akrobatickom lyžovaní v jazde na terénnych nerovnostiach (moguls).

V troch finálových jazdách ukázala v Parku extrémnych športov Roza Chutor na Červenej Poľane nad Soči najväčšie nervy devätnásťročná Justine, ktorá o 0,78 bodu zdolala svoju o tri roky staršiu sestru Chloe. Bronzovú medailu si vybojovala Američanka Hannah Kearneyová. Finále bolo rozdelené do troch jázd. Z prvej dvadsaťčlennej išlo ďalej dvanásť a v tretej sa predstavilo len najlepších šesť.

Justine Dufourová-Lapointeová predviedla na výborne pripravenej trati s dvoma skokmi tri vyrovnané jazdy. Najlepšiu si schovala na záver, za ktorú dostala 22,44 bodu. Najväčšia favoritka na zlato Hannah Kearneyová urobila vo finále viacero menších chýb a napokon nepotvrdila prvú priečku po druhom finále.

V moguls štartovala aj tretia spomedzi kanadských sestier Dufourových-Lapointeových Maxime, ktorá skončila pred bránami superfinále na 12. priečke. Traja súrodenci sa na jedných ZOH predstavili piatykrát v histórii. Pre Justine bolo doteraz najväčším úspechom 3. miesto z majstrovstiev sveta 2013 vo Vosse.

Výsledky - jazda na terénnych nerovnostiach:

Ženy - konečné poradie: 1. Justine Dufourová-Lapointeová (Kan.) 22,44 bodu, 2. Chloe Dufourová-Lapointeová (Kan.) 21,66, 3. Hannah Kearneyová (USA) 21,49, 4. Aiko Uemurová (Jap.) 20,66, 5. Britteny Coxová (Aus.) 19,43, 6. Eliza Outtrimová (USA) 19,37, do finále nepostúpili: 7. Julia Galyševová (Kaz.), 8. Regina Rachimovová (Rus.)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články