Zatiahnuté
18°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
V stíhačke triumf Zajcevovej, Kuzminová devätnásta
Zdielať na

V stíhačke triumf Zajcevovej, Kuzminová devätnásta

Zdroj: TASR

Víťazkou nedeľňajších stíhacích pretekov žien na 10 km v rámci 4. kola Svetového pohára v biatlone v nemeckom Oberhofe sa stala Ruska Oľga Zajcevová.

Druhá skončila Češka Veronika Vítková, bronz si odváža Ukrajinka Vaľ Semerenková. Jediná slovenská reprezentantka v štartovom poli Anastasia Kuzminová finišovala na 19. pozícii.

Skúsená 34-ročná dvojnásobná olympijská víťazka Zajcevová dosiahla svoje 13. prvenstvo v pretekoch SP v kariére, prvé v aktuálnej sezóne. Bola to pre ňu jubilejná 40. medaila z pretekov, ktorých výsledky sa započítavajú do celkovej klasifikácie bojov o krištáľový glóbus. Do kariet jej zahrali najmä chyby súperiek na strelnici. Nemka Miriam Gössnerová, ktorá ako víťazka sobotného šprintu štartovala z prvej pozície, musela odbehnúť až 10 trestných okruhov, strieborná zo soboty, Nórka Tora Bergerová, sedem. Zajcevová sa na štyroch položkách "pomýlila" iba trikrát. Druhá Vítková zaostala za ňou o 25,9 s, na pódium pre medailistky sa prepracovala zo 16. miesta na štarte. Bolo to vôbec jej prvé umiestnenie v elitnom triu v kariére. Bronzová Vaľ Semerenková štartovala štrnásta, za Vítkovou zaostala o dve a pol sekundy.

Kuzminová vybiehala na trať až ako tridsiata tretia. Ani jednu položku nezvládla bez chýb, ale tradične výborne bežala. Postupne sa posúvala vyššie, v cieli ju klasifikovali na 19. priečke. Za víťaznou Zajcevovou zaostala o 2:07,2 min.

Výsledky - stíhacie preteky - ženy - Oberhof:

1. Oľga Zajcevová (Rus.) 32:01,9 min (3 trestné okruhy), 2. Veronika Vítková (ČR) +25,9 s (1), 3. Vaľ Semerenková (Ukr.) +28,4 (1), 4. Tora Bergerová (Nór.) +36,8 (7), 5. Darja Domračevová (Biel.) +39,7 (5), 6. Marie Laure Brunetová (Fr.) +48,0 (0),... 19. Anastasia Kuzminová (SR) +2:07,2 (5)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články