Jasno
11°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Nezdolateľná Vonnová (28) si dáva nečakanú prestávku
Zdielať na

Nezdolateľná Vonnová (28) si dáva nečakanú prestávku

Zdroj: sita, Lindsey Vonnová

Americká zjazdárka Lindsey Vonnová si dáva nečakanú prestávku a vynechá najbližšie štyri európske podujatia Svetového pohára v alpskom lyžovaní.

Dvadsaťosemročná olympijská víťazka v zjazde odcestovala domov do USA a do Európy by sa mala vrátiť na preteky super G a zjazdu v rakúskom stredisku St. Anton (12. - 13. januára).

Podľa trénera americkej ženskej reprezentácie Alexa Hödlmosera náročný pretekársky program neumožnil Vonnovej poriadne sa zotaviť po novembrových žalúdočných problémoch, pre ktoré ju museli na krátky čas hospitalizovať vo Vaile. "Snažím sa nájsť energiu, ktorú som zvyčajne mávala. V najbližších dňoch budem tvrdo premýšľať o svojich plánoch, aby som opäť získala silu. Snažím sa zostať pozitívne naladená," uviedla Vonnová na Facebooku.

Američanka nenastúpi 19. a 20. decembra na štart obrovského slalomu a slalomu v Aare, medzi vianočnými a novoročnými sviatkami vynechá aj rovnaké disciplíny v rakúskom Semmeringu, na Nový rok sa nepredstaví v paralelnom slalome v nemeckom Mníchove a zo svojho programu škrtla aj slalom v chorvátskom Záhrebe (4. januára).

Vonnovej nevyšiel posledný súťažný víkend, keď nedokončila zjazd vo Val d´Isere a ani obrovský slalom v Courcheveli.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články