Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Slovensko - cyklistický pupok sveta. Prišli Cavendish a spol
Zdielať na

Slovensko - cyklistický pupok sveta. Prišli Cavendish a spol

Tri dni bude Slovensko cyklistickým pupkom sveta. Sústredenie si tu naplánoval tím Omega Pharma Quick Step s Cavendishom, Chavanelom, Martinom, či Velitsovcami.

Lietadlo s tímom Omega Pharma Quick Step dosadlo na letisko Sliač s polhodinovým predstihom. V 39-člennej výprave chýbal Belgičan Tom Boonen, ktorý na poslednú chvíľu ochorel. Bratia Velitsovci však na strednom Slovensku privítali najväčšiu hviezdu tímu Brita Marka Cavendisha. Na  prvý pohľad nenápadný šprintér pod Tatrami nikdy nebol.

Svetlo na hlavu, plavky, spacák...

"Viem, že odtiaľto pochádza Sagan, bratia Velitsovci, inak však vašu krajinu nepoznám. Ešte to, že ste boli spoločný štát s Čechmi, inak nič," vravel s úsmevom vyhlásený špurtér. Podrobnosti o sústredení boli aj pre jazdcov naďalej tajné a tí z toho boli až mierne nervózni. "Bude to asi zaujímavé. Mne sa totiž vôbec nepáčila tá kombinácia brať si svetlo na hlavu, plavky a spacák. Takáto kombinácia na jesenné Slovensko...," netajil sa obavami český cyklista František Raboň.

Keďže si každý mal pribaliť do kufra baterku, jazdci očakávajú nočný pochod. Uvoľnený Cavendish si z toho robil vrtuľu: "Žiadny problém, ja som práve prišiel z Los Angeles, tam sa žije predovšetkým v noci. Myslím, že väčšie problémy budem mať cez deň..."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Mark_Cavendish_triumf Tour de France

isifa.com - Cavendish oslavuje 4. triumf pod Víťazným oblúkom

Súvisiace články