Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Karate-MS: Viktória Semaníková v Paríži do duelu o bronz
Zdielať na

Karate-MS: Viktória Semaníková v Paríži do duelu o bronz

Zdroj: sita, Viktória Semaníková v akcii

Slovenská reprezentantka v karate Viktória Semaníková bude na 21. majstrovstvách sveta WKF v Paríži (21. - 25. 11.) bojovať v kumite v kategórii do 61 kg o bronzovú medailu.

Členka klubu Farmex Nitra má šancu získať prvý vzácny kov na najvýznamnejších seniorských šampionátoch (MS či ME). Semaníková v konkurencii 57 prihlásených karatistiek zdolala v športovom zápase v spomenutej "šesťdesiatjednotke" najskôr Číňanku Kao (3:2), potom si poradila so S. Adhikariovou z Nepálu (9:0), s Nemkou Spernerovou (3:2) a vo 4. kole zvíťazila aj nad známou Chorvátkou Bebekovou (4:0).

O finále ju pripravila Tunisanka

V dueli o účasť vo finále Slovenka podľahla Hasnaouiovej z Tuniska 0:3 a čaká ju súboj o konečné 3. miesto. V prípade zisku bronzu by to bol najväčší úspech Viktórie Semaníkovej v doterajšej kariére, v zbierke má zatiaľ tri medaily z ME junioriek a kadetiek (bilancia: 0 - 2 - 1): striebro si vybojovala ako juniorka v kumite v kategórii do 53 kg na kontinentálnych šampionátoch v tureckom Izmire v roku 2007 a talianskom Terste v roku 2008, ešte ako kadetka skončila tretia v kumite v kategórii do 51 kg na ME 2006 v Podgorici (Srb. a Č. Hora).

Ostatní Slováci bez bojov o medaile

Z ostatných nominovaných reprezentantov Slovenska, ktorí sa predstavili na tohtotýždňových MS WKF v Paríži (na vystúpenie čaká ešte Lucia Kováčiková v kumite do 50 kg, pozn.), sa už nik nedostal do medailových bojov. V športovom zápase kumite prehrala Dominika Tatárová v hmotnosti nad 68 kg až vo 4. kole a následne aj v repasáži, Jana Vojtikevičová (do 55 kg) i Matúš Lieskovský (do 75 kg) skončili svoje účinkovanie v 3. kole. Konečnou stanicou pre Adama Lieskovského (do 84 kg) bolo 2. kolo, Lenka Földesiová (do 68 kg) sa rozlúčila hneď na úvod.

V súbornom cvičení kata neuspeli počas stredajšieho prvého súťažného dňa Erika Hrušecká a Matej Urík. V hale Bercy karatistku Tekdanu Bratislava vyradila v 3. kole Nguyenová z Vietnamu a člena klubu Kachi Nitra Uríka v 2. kole ďalší ázijský reprezentant Wang z Taiwanu.

Na tohtoročných majstrovstvách sveta v karate vo francúzskej metropole sa oficiálne prezentovalo 982 pretekárov zo 113 krajín.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články