Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vitalij Kličko obhájil proti Charrovi titul majstra sveta WBC
Zdielať na

Vitalij Kličko obhájil proti Charrovi titul majstra sveta WBC

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko obhájil v Moskve opasok majstra sveta v ťažkej váhe organizácie WBC.

Štyridsaťročný veterán a nádejný politik zdolal vyzývateľa Manuela Charra z Nemecka technickým knokautom. Rozhodca súboj predčasne ukončil 46 sekúnd pred koncom 4. kola pre tržnú ranu a krvácanie nad pravým okom Charra.

45 víťazstiev, 2 prehry

Vitalij Kličko si v profesionálnom ringu vylepšil impozantnú bilanciu na 45 víťazstiev a 2 prehry. Až 41 súbojov rozhodol vo svoj prospech pred časovým limitom. V sobotu v tridsaťtisícovej Olympijskej hale v ruskej metropole absolvoval 17. zápas o majstrovský opasok. Dvadsaťsedemročný Charr zaznamenal v profiringu prvú prehru, predchádzajúcich 21 duelov vyhral, z toho 11-krát na k.o. Vo svetovom rebríčku WBC mu patrí 7. priečka. V libanonskom Bejrúte narodený pästiar sa v minulosti venoval aj thajskému boxu.

Kličko venoval príprave na súboj veľkú pozornosť, prerušil aj kampaň pred októbrovými ukrajinskými parlamentnými voľbami. Boxer je lídrom kandidátky strany Ukrajinská demokratická aliancia pre reformy (UDAR - v ukrajinčine označenie úderu, pozn.). V aktuálnych predvolebných prieskumoch patrí strane tretia priečka. Súboj proti málo známemu nemeckému pästiarovi by mohol byť pre staršieho zo súrodencov Kličkovcov posledným v kariére. Po dueli s Charrom sa totiž chce plne sústrediť na parlamentné voľby na Ukrajine. Jeho mladší brat Vladimir je držiteľom opaskov vo verziách IBF, IBO, WBA a WBO.

Z víťazstva sklamaný

"Som trocha sklamaný. Dnes som chcel vyhrať riadnym knokautom a nie technickým. Ja i Charr sme boli pripravení ďalej pokračovať v zápase, ale lekár a rozhodca vyhlásili, že je koniec. Oni sú za to zodpovední a my s tým už nemôžeme nič urobiť," povedal Kličko, ktorý vzrastom nižšieho súpera zasypal od úvodu množstvom úderov. Ukrajinec vyhral u bodových rozhodcov prvé tri kolá, v druhom tesne pred koncom dokonca poslal súpera na zem. V súboji jasne dominoval, vo štvrtom kole tvrdým zásahom roztrhol súperovi pravé obočie a rozhodca po chvíli ukončil zápas.

"V prvých dvoch kolách sa Charr zameral predovšetkým na obranu a bolo to pre mňa trochu ťažšie. Mám radšej, keď sa súper snaží bojovať. V treťom a štvrtom kole začal trocha útočiť, čím otvoril aj pre mňa priestor na presnejšie zásahy. Charr je skutočný bojovník. Bol pripravený vzdorovať až do konca. Myslím si, že táto prehra ho nezastaví a v budúcnosti dostane šancu mať skvelú boxerskú kariéru," doplnil Vitalij Kličko.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Kličko vs Charr