Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Daždivá olympiáda alebo počasie ako výhovorka
Zdielať na

Daždivá olympiáda alebo počasie ako výhovorka

Britské ostrovy sú známe suchým humorom a vlhkým počasím. Tamojší sú na hmlu, oblačnosť a dažde už zvyknutí, ale cudzincom dokážu pobyt v krajine trošku znepríjemniť. Aj počas Hier XXX. olympiády v Londýne.

Dážď škodí tenistom

Londýn teraz hostí športovcov z celého sveta. Skúmali sme, či by nestálo za to zvaliť vinu za prípadné nedostatočné výkony práve na nešťastné anglické počasie.

Napríklad v nedeľu, keď Danka Barteková získala prvú medailu, sme mali vážne obavy, že finále budú musieť odložiť. "6-7minút pred začiatkom finále prestalo pršať, vyčasilo sa," podotkol hovorca našej výpravy Ľubomír Souček.

A tak mohla strielať v peknom počasí a sústrediť sa len na prekonanie samej seba. "Bolo to moje najťažšie finále, najťažších tridsať minút. Celé dva roky som rozmýšľala, ako to finále prebehne, ako to odstrieľam," dodala.

Prietrž mračien si dala pauzu a pokračovala potom, ako Danka dostala medailu. Niekedy ale treba prírode ustúpiť. Tenisové zápasy, ktoré naši mali hrať, im kvôli dažďu posunuli na neskôr. Dôvod? Šmykľavá tráva, na ktorej sa môžu tenisti zraniť.

Každý štvrtý má problém

Sú aj disciplíny, respektíve športovci, ktorým britské počasie vôbec nevadí. "To je počasie, ktoré ja napríklad beriem, lebo ja mám radšej, keď je pod mrakom, môže aj dážď, to nevadí tomu náboju, ale nech nie je nad 30 stupňov," podotkol strelec Jozef Gonci.

Na upršané počasie by sa nemal vyhovárať žiaden menej úspešný olympionik. Aj keď podaktorí by sa mohli. Podľa istých štatistík je totiž minimálne každý štvrtý Európan citlivý na zmeny počasia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články