Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Prípravy na olympiádu vrcholia! Vystupil aj Dizze Rascal
Zdielať na

Prípravy na olympiádu vrcholia! Vystupil aj Dizze Rascal

Londýn dýcha olympiádou na každom kroku. Aj keď skutočná športová eufória naplno vypukne už o niekoľko hodín. O atmosféru v meste sa v predstihu postarali umelci, ktorí v vystúpili v Hyde Parku.

Začali pred rokom

Na scéne sa vystriedala aj formácia The Wanted, či Mark Ronson, so speváčkou Katy B, ktorí spolu nahrali oficiálnu olympijskú pesničku. "Katy a ja sme začali na tejto skladbe pracovať asi pred rokom a až teraz sme mali možnosť priamo vidieť, ako na ňu ľudia reagujú," povedal Mark Robinson.

Hlavným ťahákom bol britský rapper, Dizze Rascal, ktorého si môžete pamätať napríklad zo Shakirinej pesničky Loca. Vystupujúcim fandil 60-tisícový dav. Nezabúdalo sa ani na šport. Na pódium dobehol posledný nosič pochodne predolympijského večera a za jasotu publika rozžeravil olympijský kotol.

Peking nastavil latku veľmi vysoko

Kým sa dav zabával, mesto dolaďovalo posledné detaily. Očakávania sú veľké. Peking totiž latku nastavil veľmi vysoko. "Neviem, či tromfneme Peking. Nemohli sme míňať toľko peňazí, čo oni, ale urobíme to po svojom a najlepšie, ako vieme," hovorí starosta Londýna Boris Johnson. A k tomu patrí aj tradičné osvieženie. Vďaka miestnemu pivovaru, ktorý v archívoch objavil vyše storočný pivný recept návštevníci smädom trpieť určite nebudú.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články