Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Paríž oblieka slávnostný šat. Sagan kráľom
Zdielať na

Paríž oblieka slávnostný šat. Sagan kráľom

Na záver 99-ho ročníka Tour de France sa už pripravuje aj francúzska metropola a JOJ-ka je pritom. Historický úspech Petra Sagana v legendárnej súťaži vám tak ponúkneme v darčekovom balení. Na slávnostného finále sa už pripravuje aj mesto na Seine.

Slávne Champs-Elysées, toto je dojazd do cieľa poslednej etapy. Záver mierne do kopca maximálne vyhovuje práve Petrovi Saganovi a žilinský tourminátor sa na špurt záverečnej epizódy teší ako na Vianoce.

Veľké finále sa blíži

Francúzi veľké finále chystajú týždeň dopredu, v piatok už umiestňovali zábrany pre divákov a montovali tribúny v cieli. Samozrejme, za plnej prevádzky šialenej parížskej dopravy. Do nej sa v týchto dňoch navyše miešajú skupinky cyklistických nadšencov, ktorí chcú práve v čase konca najslávnejšej Tour akoby ochutnať prejazd parížskym cieľom.

Samí zvedavci

Pod víťazným oblúkom tak v 10-minútových intervaloch prechádzajú mini pelotóny fotiacich sa amatérov zo všetkých krajín sveta. Počas nedeľňajšieho megafinále však v Paríži budú viať mohutne predovšetkým naše vlajky.

Sagan má zelené tričko v kapse

Historická udalosť slovenskej cyklistiky, Peter Sagan môže o zelené tričko Tour de France prísť iba ak by sám z pretekov odstúpil.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články