Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Jetman v akcii! Prelet pri lietadle a žmurk na pasažierov
Zdielať na

Jetman v akcii! Prelet pri lietadle a žmurk na pasažierov

Viete si predstaviť situáciu, že sedíte v lietadle, pozeráte sa z okienka a zrazu sa pri krídle objaví lietajúci muž. Čosi podobné zažili nedávno pasažieri pri prelete nad Švajčiarskom.

Niektorí ľudia si život bez adrenalínu nevedia predstaviť. Medzi takých určite patrí aj Yves Rossy známy tiež ako Jetman či raketový muž. Ten svojimi adrenalínovými kúskami rád šokuje v rôznych častiach sveta.

Voľný ako vták...

Pomocou krídel z kevlaru poháňanými štyrmi tryskovými motormi sa  53-ročný dobrodruh oblečený do ohňovzdornej kombinézy vznášal už v oblakoch nad brazílskym Rio de Janeirom, preletel kanál La Manche,  hrebene švajčiarskych Álp i americký Grand Canyon.

Žmurk na cestujúcich v lietadle

Nedávno ponúkol tento bývalý švajčiarsky pilot nevšedný zážitok aj pasažierom osobného lietadla, pri ich prelete nad Luzernským jazerom. Len niekoľko metrov od nich totiž svišťal vzduchom v rýchlosti 200 kilometrov za hodinu a pekne sa na nich usmieval.

O takýto riskantný manéver v blízkosti lietadla sa Yves Rossy pokúsil prvýkrát v živote a svoju adrenalínovú jazdu si vychutnával. A ako novodobý Ikaros predviedol aj návrat na zem s takýmto strojom je bezproblémový. Jednoducho si otvoril padák a pohodlne pristál.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články