Jasno
36°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Slováci na Švédov nestačili, prehrali 1:6. Vo štvrtok ich v štvrťfinále čaká Kanada
Zdielať na

Slováci na Švédov nestačili, prehrali 1:6. Vo štvrtok ich v štvrťfinále čaká Kanada

Zdroj: TASR

OSTRAVA / Prehrou 1:6 ukončili Slováci svoje vystúpenie v B skupine majstrovstiev sveta. Švédi potvrdili svoju dominanciu a so skupinovou fázou sa lúčia bez straty čo i len bodíka. Už pred týmto zápasom bolo jasné, že si naša reprezentácia zahrá vo štvrtok v štvrťfinále proti Kanade v Prahe. Švédsko čaká Fínsko. Ďalšími dvojicami sú Švajčiarsko - Nemecko a USA - Česko.

Zápas môžete sledovať od 20.20 h na TV JOJ alebo ONLINE TU. Expertmi v štúdiu JOJ ŠPORT budú Michal Handzuš, Vladimír Országh a Rastislav Konečný.

Slováci s čestným úspechom vďaka Ivanovi

Slovensko - Švédsko po 3. tretine 1:6

Škorvánek podržal slovenský tím aj počas dohrávanej švédskej presilovej hry z druhej tretiny a aj po nej. Po necelých štyroch minútach záverečnej tretiny sme však opäť hrali v početnej nevýhode. V nej slovenský brankár čaroval svojou lapačkou. Lenže proti Eriksson Ekovi, keď súper hral navyše v oslabení, už nemal nárok . Bol to piaty gól v našej bránke.

Umlčané hľadisko prebral k životu Michal Ivan, navyše po nádhernej kombinácii s Tatarom a Slafkovským. Slováci v 51. minúte znížili na 1:5.

Slovenský gól strelil Michal IVAN:

Ďalšiu šancu mal Tatar, ale švédsky brankár mal kus šťastia. Záverečná presilová hra našej reprezentácie vôbec nevyšla. A hneď po nej Eriksson Ek po druhý raz mieril presne. Slovesnko - Švédsko napokon 6:1

Michal IVAN po skončení zápasu:

​Šimon NEMEC po skončení zápasu:

​Libor HUDÁČEK po skončení zápasu:

​Tomáš TATAR po skončení zápasu:

Slovákom to tam nepadlo ani do odkrytej bránky

Slovensko - Švédsko po 2. tretine 0:4

Slováci začali aktívne aj po prestávke. Počas presilovej hry v 24. minúte mala naša reprezentácia obrovský tlak, ale Slafkovský a ani Daňo nedostali puk do odkrytej bránky. Viselo to vo vzduchu, ale padlo to za Škorvánkov chrbát. Puk sa prešmykol okolo jeho krku po presnej strele Erika Karlssona. Pri ďalšom útoku dvojice Švédov stálo pri nás šťastie.

Švédsku súhru sme prerušili až za cenu faulu. Súper Tatarovo vylúčenie potrestal a vyhrával už 3:0. Po necelej minútke sa k Andremu Burakovskému pridal Isac Lundestrom a bolo 4:0. Našej reprezentácii akoby dochádzali sily a Severania na ľade dominovali a nič nám nedovolili. Po 40. minútach Slovensko prehrávalo so Švédskom 0:4. 

Patrik KOCH po druhej tretine:

Pozrite si zostrih gólov, ktoré padli v druhej tretine:

Pospíšil predčasne odišiel do kabíny

Slovensko - Švédsko po 1. tretine 0:1

Švédi využili hneď prvú presilovú hru pri vylúčení Grmana. Po šikovnom teči v 3. minúte sa tešil z gólu Lucas Raymond - 1:0. Slováci mali viacero streleckých pokusov. Najväčšiu šancu mal Gajdoš, no gólman súpera bol pozorný. Hnalo ich aj hľadisko, ktoré si pýtalo gól. Po 8. minútach mali na to šancu v presilovej hre.

V nej sa ale nepríjemne zranil Martin Pospíšil, ktorý sa po náraze na mantinel veľmi ťažko zdvíhal z ľadu. Na striedačke neostal a okamžite odišiel do kabíny.

Zranenie Martina POSPÍŠILA:

Slafkovský, Nemec, Regenda a ani Faško-Rudáš nedokázali zmeniť skóre. Severanom zasa úspešne vzdoroval Škorvánek. Po prvej tretine Slovensko prehráva so Švédskom 0:1

Viliam ČACHO po 1. tretine:

Prvý gól v dueli strelil Švéd LUCAS RAYMOND:

Aktuálne tabuľky nájdete TU.

Štatistiky hráčov si môžete pozrieť TU.

Súvisiace články