Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Je to doma! Slováci majú prvé dôležité víťazstvo na MS!
Zdielať na

Je to doma! Slováci majú prvé dôležité víťazstvo na MS!

OSTRAVA / Slováci zvládli dôležitý súboj s Kazachstanom. Vyhrali nad ním 6:2 a získali prvé tri body na svetovom šampionáte. Uspeli v súbojoch o puk, zvládli oslabenia a strelecky sa výrazne presadili. Ostravskou arénou znelo - my sme tu doma! Prvé víťazstvo je pre našu reprezentáciu dobrou motiváciou pred zajtrajším náročným súbojom s USA. Sledovať ho môžete o 16.20 h na TV JOJ. V štúdiu JOJŠPORT budú hosťami, spolukomentátorom a analytikom hokejové osobnosti: Branko Radivojevič, Jozef Stümpel a Tomáš Surový.

Faško-Rudáš pri premiére s premiérovým gólom, 1. tretinu Slováci zvládli 3:0

Úvod zápasu bol veľmi rozkúskovaný. Ani jednému z tímov sa tak nedarilo vypracovať si súvislú akciu. Šance sa objavili na oboch stranách, no nebezpečnejšie boli tie súperove. Slováci namiesto striel na Šutovovu bránku volili o prihrávku navyše. Najväčšiu šancu mal Sukeľ, ale ani z toho gól nebol.

Keď sa na slovenskej strane začali množiť straty pukov v strednom pásme, Kazachovia sa dostali až pred Škorvánka a mali niekoľko nepríjemných striel z bezprostrednej blízkosti. Faul na Tatara prihral našej reprezentácii prvú presilovú hru, ktorú sme využili v 12. minúte vďaka Pospíšilovi. Po 34 sekundách sa pridal Faško-Rudáš, ktorý má dnes premiéru v drese SR na svetovom šampionáte.

Museli mu to síce odobriť rozhodcovia, čo napokon aj urobili a Slovensko tak vyhrávalo 2:0. Po svojej aktivite si vzápätí vypýtalo druhú presilovú hru, v ktorej mal Tatar šancu pridať tretí presný zásah. Rovnako ako Cehlárik po jej skončení. Prišlo to až pri úniku Sukeľa, ktorý nedal brankárovi súpera šancu. Slovensko zvládlo prvú tretinu na výbornú a po prvej tretine vyhráva nad Kazachstanom 3:0.

Ako hodnotí zápas Pospíšil po prvej tretine? 

Premenené trestné strieľanie i poriadna ruvačka

Druhú tretinu Slováci začali faulom. Pri avizovanom vylúčení Kelemena Kazachstan dokázal znížiť na 1:3, keď sa presadil Asetov. V 24. minúte Sukeľ zahodil nemožné, keď nedokázal vyrazený puk streliť do odkrytej bránky. Ďalší strelecký pokus, po ktorom Slováci už-už dvíhali ruky nad hlavu, mal Cehlárik. Ale ani z tejto šance gól nepadol. Súper navyše ožil a začal nepríjemne dobiedzať.

Ale v 28. minúte prišlo trestné strieľanie, ktoré nám rozhodcovia dopriali. A muž, ktorí dnes odohral v reprezentačnom drese 124. zápas, Libor Hudáček, svojím druhým gólom na šampionáte zvýšil v 29. minúte na 4:1. Oslabenie pri vylúčení Fehérváryho v polovici zápasu zvládla naša reprezentácia výborne a súpera nepustila fakticky k ničomu. Vzápätí sme im však ponúkli ďalšiu, za hákovanie si na trestnú lavicu sadol Cehlárik. Slováci však ubránili aj túto početnú nevýhodu.

Tri minúty pred koncom sa na ľade spustila mela, ktorá síce potešila fanúšikov, ale nie trénerov. Skončilo sa to vylúčením na oboch stranách. Na záver druhej tretiny sme opäť hrali oslabení za príliš veľa hráčov na ľade, no súper to nevyužil. Slovensko vyhráva nad Kazachstanom po 40. minútach 4:1. No poriadnu melu odštartoval v 36. minúte Slafkovský s Gajtamirovovom. Postupne sa do nej pridali aj ďalší hráči a dokonca utŕžil aj jeden z rozhodcov. Skončilo sa to vylúčením na oboch stranách. No líder našej reprezentácie si neodpustil gesto smerom k súperovej striedačke… o tom, kto si dnes poplače.

Čo hovorí na zápas Martin Faško - Rudáš po druhej tretine? 

Slováci to zvládli, v tretej tretine pridali ďalšie góly

Martin Pospíšil na začiatku tretej tretiny zvýšil svojím druhým gólom v dueli na 5:1. Na štadióne v Ostrave zneli slovenské oslavné chorály. Kudrna ešte v skrumáži pred bránkou súpera neuspel. Cingel však áno, po výbornej prihrávke Hudáčka. Za stavu 6:1 v 46. minúte Kazachstan vymenil brankára. Kelemen sa vzápätí sám rútil na nerozchytaného Bojarkina a diváci už kričali gól, no museli si počkať. Padol však do Škorvánkovej bránky, keď nikto Michajlisovi nezabránil, aby na tretie doťuknutie pretlačil puk tam kam chcel - v 52. minúte tak znížil na 2:6. A týmto výsledkom sa duel aj skončil.

Pozrite si fantastický prvý gól slovenskej hokejovej reprezentácie 

​O pár sekúnd na to naši chlapci nedali Kazachom vydýchnuť a strelili im druhý gól! 

Slováci Kazachom ukázali, kto je tu doma tretím gólom v prvej tretine zápasu

​Hudáčkove trestné strieľanie spôsobilo trojgólový náskok Slovenska 

Piaty gól patril Pospíšilovi

​Kazachskou bránkou zatriasol aj Cingel a uštedril tak Kazachom šiesty gól

Aká atmosféra panovala chvíľku pred zápasom? Pozrite sa! 

Súvisiace články