Polojasno
24°
Bratislava
Diana
1.7.2024
Česi ukazujú, kto je tu doma: Trojgólový náskok v zápase s Veľkou Britániou to len potvrdzuje
Zdielať na

Česi ukazujú, kto je tu doma: Trojgólový náskok v zápase s Veľkou Britániou to len potvrdzuje

PRAHA / Českí hokejisti si v sobotnom stretnutí A-skupiny MS v Prahe poradili s Veľkou Britániou 4:1 a vrátili sa na čelo tabuľky. Domáci hráči, ktorí nastúpili už aj so zámorskou posilou Martinom Nečasom, v zápase jasne dominovali, na strely vyhrali 45:15.

Pozrite si všetky góly Česka proti Veľkej Británii:

Triumf režíroval prvý útok ČR, Lukáš Sedlák sa blysol dvoma gólmi a asistenciou, Roman Červenka asistoval pri všetkých štyroch presných zásahoch. Česi si pripísali piate víťazstvo a vedú tabuľku o bod pred Švajčiarskom a Kanadou, tí však odohrali o zápas menej.

Česi sa nenechali rozhodiť ničím

Domácim sa vydaril vstup do zápasu a po necelých piatich minútach viedli po dorážke Sedláka a zaclonenej strele Krejčíka 2:0. V 8. minúte sa predviedol aj Nečas. Strojovými kombináciami naďalej "dusili" súpera a v 33. minúte im vrátil trojgólový náskok Kaše. V tretej časti sa podarilo Britom eliminovať chyby v defenzíve a pribrzdiť domácich. Tí však mohli aj tak zvýšiť náskok, po strele Červenku sa puk obtrel o žŕdku. Česi dohrali zápas v exhibičnom tempe a v pohode dokráčali k piatemu triumfu na MS.

Domáci reprezentanti majú teraz dva dni voľna, svoje účinkovanie v skupine zakončia utorkovým súbojom s obhajcami titulu Kanaďanmi (16.20). Briti stále čakajú na prvý bod na šampionáte, v pondelok nastúpia v kľúčovom dueli o záchranu proti siedmemu Nórsku (16.20), za ktorým zaostávajú o tri body.

Súvisiace články