Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Súboj titanov pre Kanadu. Fíni musia stále bojovať o štvrťfinále
Zdielať na

Súboj titanov pre Kanadu. Fíni musia stále bojovať o štvrťfinále

PRAHA / Dvaja hokejoví giganti sa stretli v sobotu 18. mája. Fíni si po nečakanej prehre s Rakúskom bude chcieť zlepšiť náladu. V ceste im bude stáť Kanada, ktorá na šampionáte ešte zápas neprehrala. Aj ich však potrápilo Rakúsko, nad ktorým zvíťazili až po predĺžení.

Zápas môžete sledovať v priamom prenose dnes na JOJ Plus o 16.20 h alebo online tu. Správu postupne budeme aktualizovať.

Fínsko musí o štvrťfinále zabojovať

Tretia tretina začala presilovou hrou Kanady po vylúčení Bjorninena po hre vysokou hokejkou. Kanaďania presilovú hru síce nevyužili, ale krátko na to strelili gól na 4:3. Autorom gólu bol po skvelej prihrávke Tavaresa Hagel, ktorý puk iba doťukol do prázdnej brány. Fíni sa v závere zápasu snažili vyrovnať, ale nedarilo sa im. Mercer ukončil zápas gólom do prázdnej bránky a Kanada zvíťazila nad Fínskom výsledkom 5:3. Kanada v šampionáte stále neprehrala, zatiaľ čo Fínsko bude musieť o štvrťfinále ešte zabojovať.

​Druhá tretina bola vyrovnaná

Druhá tretina sa začala za stavu 2:2, obe mužstvá sa snažili prebrať iniciatívu a dostať sa do vedenia. Kanaďania mali možnosť presilovky, no Fíni sa dobre bránili. Vylúčenie Pierra-Luca Duboisa za hákovanie dalo Fínom príležitosť na presilovú hru. Fíni mali viacero príležitostí, ale kanadská obrana a brankár Binnington boli na mieste. Kanaďania efektívne vyhadzovali puky a ubránili sa.

Fíni sa dostali do protiútoku a po nápore Kanady získali puk. Vittasmäkiho delovku príklepom od modrej zastavilo plexisklo za bránou, ale puk sa odrazil priamo na hokejku Puljujärviho, ktorý dorážkou prekonal Binningtona a zvýšil na 3:2 pre Fínskou. Tri minúty pred koncom sa presadil aj Kaňadan Power, ktorému na gól prihral Cozens. Stav zápasu po druhej tretine je 3:3.

​Fíni viedli už po jednej minúte

Už v prvej minúte sa Fíni dostali do vedenia. Od modrej čiary nahodil puk smerom na bránu Rissanen a Puljujärvi bol pred bránkou pripravený a umiestnil puk do odkrytej brány. Kanaďania mali ťažkosti udržať sa v útočnom pásme. Ich pokusy boli rýchlo prerušené fínskou defenzívou. V polovici tretiny Fíni opäť skórovali. Hyry ideálne naservíroval puk medzi kruhy Valtterimu Puistinenovi, ktorý bez váhania vystrelil a zvýšil vedenie Fínska na dva góly. 

Kanaďania sa nevzdávali a tlačili na fínsku obranu. V 16. minúte zápasu sa im podarilo vyrovnať. Brandon Tanev dostal puk za bránkovú čiaru, pričom si Säteri nešťastne vrazil puk do brány sám.  Po krátkej konzultácii rozhodcovia potvrdili gól a skóre bolo 1:1. Kanaďania zvýšili tlak a ich snaha bola odmenená. Mangiapane za bránou získal puk, poslal ho medzi kruhy, kde Dylan Cozens strelou ponad lapačku prekonal Säteriho. Po prvej tretine bol výsledok 2:2.

Pozrite si góly zo zápasu:

Súvisiace články