Jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Švédsko je už v štvrťfinále: s Lotyšskom si poradilo 7:2
Zdielať na

Švédsko je už v štvrťfinále: s Lotyšskom si poradilo 7:2

OSTRAVA / Dominantní Švédi, ktorí na šampionáte zatiaľ vyhrali každý zápas nastúpia v sobotu 18. mája proti Lotyšsku, ktoré si po vysokej prehre s Nemeckom chce zlepšiť náladu.

Zápas môžete sledovať naživo na JOJ Šport alebo online tu. Správu postupne aktualizujeme.

Švédi kontrolovali zápas až do konca

Tretia tretina začala s Lotyšmi, ktorí sa snažili zvýšiť tempo a zmeniť stav zápasu. Švédi stále dominovali na ľade, vytvorili si nebezpečné situácie, ale švédskemu tímu sa nepodarilo streliť siedmy gól. Lotyšský brankár predvádzal dobré zákroky. Minútu pred koncom prišiel siedmy gól Švédska, keď Marcus Johansson skóroval vo vlastnom oslabení po skvelej prihrávke od Holmberga. Johansson trafil bližší pravý horný roh brány. Lotyši sa snažili znížiť stav zápasu, ale švédska obrana a brankár boli pevní.

Švédi kontrolovali záver zápasu a udržiavali Lotyšov mimo nebezpečných pozícií. Hoci Lotyši vytvorili niekoľko nebezpečných situácií, švédsky brankár predviedol vynikajúce zákroky a udržal si náskok. Švédsko dominovalo v zápase proti Lotyšsku a potvrdilo svoju silu na turnaji. Lotyšský tím mal niekoľko šancí, ale nedokázal využiť presilovky a premeniť ich na góly. Švédsky tím preukázal svoju ofenzívnu silu a výbornú obrannú hru, čo viedlo k jasnému víťazstvu.

Obrovský obrat v druhej tretine sa nevydaril

V druhej tretine pokračovali Švédi v aktívnej hre, no Lotyšsko sa ubránilo. V 23. minúte Kaspars Daugavinš z ničoho nič znížil na rozdiel gólu, keď trafil vzdialenejší horný roh brány po vyrazenej strele. O minútku nato strieľal Roberts Mamčics z pravej strany od mantinelu a švédsky obranca Brodin si puk nešťastne zrazil do vlastnej bránky. Na vyrovnanie Lotyšska však našli Švédi odpoveď. Dva góly Zetterlunda a gól Erikssona v priebehu 26 sekúnd zmenili chod zápasu. Menej ako dve minúty po tom sa presadil aj Pettersson, ktorý skóre zvýšil na 6:2.

Pozrite sa ako sa dajú dať počas 26 sekúnd tri góly:

​Švédsko začalo aktívne

Švédi hneď začali hrať v útočnom pásme, pričom Olofsson strieľal spoza brániaceho hráča, no jeho strelu zrazili vysoko nad bránu. Prvý gól švédska spadol už v piatej minúte, keď práve Olofsson prihal na strelu z prvej Rasmusovi DahlinoviI, ktorý z pravého kruhu trafil veľmi presne. Po krásnej prihrávke Johanssona skóroval o minútu neskôr Jonas Brodin z vrcholu kruhu. Švédsko po prvej tretine viedlo nad Lotyšskom 2:0.

      Súvisiace články