Zatiahnuté
23°
Bratislava
Diana
1.7.2024
Slováci majú ďalšie víťazstvo! Hlavné husle hral Libor Hudáček
Zdielať na

Slováci majú ďalšie víťazstvo! Hlavné husle hral Libor Hudáček

OSTRAVA / Slovenskí hokejisti zvládli súboj s Francúzmi a pripísali si ďalšie cenné tri body. Sú na najlepšej ceste do štvrťfinále majstrovstiev sveta. Na víťazstve sa 2 gólmi a asistenciou podieľal náš najproduktívnejší hráč Libor Hudáček. Už zajtra čaká našu reprezentáciu ďalší dôležitý súboj, a to proti Lotyšom. Bude to predposledný zápas v B skupine. V priamom prenose si ho od 20.20 h môžete pozrieť na TV JOJ.

Súboj SR-Francúzsko môžete sledovať v priamom prenose na TV JOJ od 20.20 h a online tu. Správu budeme priebežne aktualizovať.

Grman poistil víťazstvo štvrtým gólom

Francúzi evidentne neboli spokojní s výkonom gólmana Sebastiana Ylönena, tak ho vystriedal Quentin Papillon. Regenda v 43. minúte vyskúšal jeho pozornosť, rovnako tak Kelemen i Čerešňák. Hudáček mal prsty v ďalšom góle, keď prihral Grmanovi. Strelu slovenského obrancu tečoval do bránky jeden z Francúzov. V 49. minúte bol stav 4:1. Macejko v podaní slovenských fanúšikov otriasal nie len základmi štadióna, ale aj našim súperom. Ten síce párkrát skúšal svoje strelecké šťastie a v závere tretiny znížil na 2:4, presadil sa Florian Chakiachvili.

Pozrite si gól Mária Grmana na 4:1:

​Rozhovor Mária Grmana po zápase:

Hudáček sa rozhodol, že rozhodne zápas

Libor Hudáček v úvodných minútach napodobnil svojho spoluhráča a naša reprezentácia v 23. minúte roztancovala ostravskú arénu. Na skóre zasvietilo 2:0. Pridali sme aj ďalšie šance a Francúzi si v 26. minúte zobrali oddychový čas. Po nej vyskúšal pozornosť Hlavaja Bozon a pred slovenským brankárom sa to ešte chvíľu mlelo. Obraz hry sa zmenil v prospech Slovákov, ktorí boli aktívnejší. V polovici zápasu Hudáček vystrelil na bránku a francúzkemu brankárovi, po teči jeho spoluhráča, to padlo za chrbát. Slováci už viedli 3:0. Nášho najproduktívnejšieho hráča potom museli ošetriť, keď ho do úst zasiahla hokejka súpera. V 36. minúte prišla ďalšia francúzska facka - nikým nestrážený kapitán Francúzov Sacha Treille uravil na 1:3. A týmto výsledkom sa druhá tretina aj skončila.

Pozrite si gól Hudáčka na 3:0:

​Pozrite si gól Hudáčka na 2:0:

​K prvým dvom tretinám sa vyjadril Libor Hudáček:

​Regenda otvoril skóre gólom tri sekundy pred koncom tretiny

Úvodná tretina sa začala aktívnou hrou tak na strane Slovákov, ako aj Francúzov. Šance a strelecké pokusy však ani v jednom prípade neboli úspešné. Nádejná Nemcova strela v piatej minúte len rozozvučala konštrukciu súperovej bránky. Naša reprezentácia mala vzápätí výhodu prvej presilovej hry. O niekoľko sekúnd po jej skončení opäť hrala v početnej výhode, no štatistiku v tomto ukazovateli na majstrovstvách sveta si nevylepšila. Francúzi šesť minút pred koncom úvodnej tretiny roztočili kolotoč pred našou bránkou, aj vďaka viacerým chybám v slovenských rozohrávkach, no Hlavaj bol pozorný.

Skóre sa nemenilo ani v pätnástej minúte, keď Sukeľ našiel ideálne Kudrnu a ani po kľučke Kelemena, ktorý prihral Regendovi. Ten následne putoval na trestnú lavicu, no ani súper v presilovke neuspel. Vzápätí dostal ďalšiu šancu, keď Regenda zasiahol do hry, pričom ale ešte nebol nohami na ľade, ale na trestnej lavici. To pravidlá nepovoľujú. Slováci výborne blokovali strely Francúzov na Hlavaja, hrali obetavo. Regenda v záverečných sekundách odčinil svoje vylúčenia a tri sekundy pred koncom tretiny dal gól! Slovensko tak vyhráva po 20 minútach 1:0.

Pozrite si gól Regendu na 1:0:

​Regenda sa vyjadril aj k svojim dvom vylúčeniam:

​​Francúzi sú nespokojní s doterajšími výkonmi

​Slováci majú zatiaľ osem bodov a na postup do štvrťfinále potrebujú pridať ďalšie. Francúzi uhrali doteraz na svetovom šampionáte štyri body. Nie sú spokojní ani s predvedeným výkonom tímu a ani s brankármi, čo nám potvrdil slovenský tréner v ich službách Vladimír Hiadlovský. Možno jedna výnimka – Quentin Papillon. Ten v súboji proti USA nastúpil v 21. minúte a z 38 striel inkasoval jedinú, čo znamenalo viac ako 97 percentnú úspešnosť.

O jeho výkone i o recepte ako na nášho dnešného súpera hovorili počas zápasu USA-Francúzsko aj experti v štúdiu JOJŠPORT Rastislav Pavlikovský a Rastislav Konečný. Druhý menovaný bude aj dnes rozoberať herné situácie, ďalšími hosťami budú bývalí hokejoví reprezentanti Vladimír Országh a Ladislav Nagy. 

Tímy vykorčuľovali na ľad v týchto zostavách:

Slovensko: Hlavaj - Čerešňák, Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Koch, Golian, Gajdoš - Slafkovský, Hrivík, Cehlárik - Hudáček, Cingel, Tatar - Kelemen, Pospíšil, Regenda - Daňo, Sukeľ, Kudrna

Francúzsko: Ylönen - Gallet, Auvitu, Cantagallo, Chakiachvili, Llorca, Crinon, Thiry - Dair, Bellemare, T. Bozon - Bertrand, Claireaux, Perret - Bruche, Boudon, Rech - Treille, Addamo, K. Bozon - Simonsen

Vyjadrenie Vladimíra Hiadlovského k doterajším výkonom Francúzska:

​Pred zápasom sa vyjadrili hráči Slovenska aj členovia realizačného tímu:

Pavlikovský a Konečný o recepte na Francúzsko:

 

Súvisiace články