Jasno
17°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Američania nadelili Francúzom päťku. Štyri góly dala ich prvá formácia
Zdielať na

Američania nadelili Francúzom päťku. Štyri góly dala ich prvá formácia

Zdroj: TASR

OSTRAVA / Hokejisti USA zvíťazili nad Francúzskom 5:0 vo štvrtkovom zápase "slovenskej" B-skupiny na MS v Ostrave. Duel mali po celý čas pod kontrolou a rýchlo sa ujali vedenia. Napokon súpera prestrieľali 54:10 a v tabuľke sú tretí o bod za Slovenskom. Jedným z čiarových rozhodcov stretnutia bol Slovák Oto Durmis.

Američania nastúpia na ďalší duel v piatok 17. mája od 20.20 proti Poľsku, Francúzi budú hrať v sobotu v rovnakom čase proti Slovensku.

B-skupina:

USA - Francúzsko 5:0 (4:0, 0:0, 1:0)
Góly: 1. Nelson (Boldy, Jones), 4. Boldy (Sanderson, Hughes), 13. Boldy (Gaudreau, Nelson), 19. Gaudreau (Werenski, Nelson), 58. Pinto (Tkachuk).

Rozhodcovia: Ch. Holm, M. Holm (obaja Švéd.) – DURMIS (SR), Fuchs (Švajč.), vylúčení: 0:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 5494 divákov.

Američania mali ideálny vstup do zápasu a za "povinným" víťazstvom vykročili suverénne. Už v 45. sekunde Francúzi nechali pred bránkou voľného Nelsona, ktorý prekonal Juncu. O tri minúty sa k strele bez prípravy dostal Boldy, ktorý podobným spôsobom pridal aj tretí gól Američanov v 13. minúte. Zámorský tím bol na koni herne aj gólovo a kontroloval hru.

V závere prvej časti ešte skóre navýšil Gaudreau - 4:0. Američania dominovali aj v druhej tretine, do ktorej nastúpil v bránke Francúzov Papillon. Ten podržal svoj tím počas niekoľkých oslabení a pre Američanov bol veľká prekážka v ich snahách o ďalšie góly. Francúzi, ktorí sa len sporadicky dostávali k ofenzíve, mohli skórovať v 58. minúte, ale Tim Bozon neuspel po krátkom úniku. Krátko na to Tkachuk uvoľnil Pinta, ktorý prestrelil Papillona - 5:0.

Súvisiace články