Skoro jasno
21°
Bratislava
Miloslav
3.7.2024
Wellness, golf či ZOO. Ako trávili voľné dni naši hokejisti?
Zdielať na

Wellness, golf či ZOO. Ako trávili voľné dni naši hokejisti?

OSTRAVA / Kým sa v ostravskej hokejovej skupine majstrovstiev sveta naplno bojuje o postup ďalej, naši reprezentanti si mohli dopriať dvojdňovú pauzu. Ďalší zápas ich čaká už v sobotu 18. mája proti Francúzom. Pozreli sme sa, ako si oddýchli hráči a ako môžu v Ostrave stráviť zaujímavé chvíle fanúšikovia.

​Niektorí hráči sa vybrali do ZOO

Slovensko verí v úspechy našich chlapcov na šampionáte. Dva dni oddychu pre nich určite znamenali dobrú regeneráciu. Niektorí sa rozhodli zahrať si golf, iný zas pre prechádzku ostravskou zoologickou záhradou. "To je zasa až moc asi, na to by som sa vykašľal," vyjadril sa k výletu svojich spoluhráčov do ZOO Juraj Slafkovský. Želanie trénera znelo jednoznačne, spríjemniť si deň podľa seba. Niektorým padla vhod práve prechádzka v ZOO.

"Veríme, že relax u nás v zoologickej záhrade im prinesie silu do ďalších zápasov," uviedla Šárka Novákova zo ZOO Ostrava. "Prechádzka je povolená, káva je povolená. To sú voľnočasové aktivity, ktoré hráčom môžu dopriať oddych, hlavne ten psychický," povedal manažér komunikácie SZĽH Peter Jánošík. Oddych im mohol dopriať aj pohľad na šimpanziu rodinku či slony. "Chováme tu viac ako šesťtisíc zvierat, či už exotických alebo európske fauny," dodala Nováková. Juraj Slafkovský do ZOO nešiel, ale oddýchol si po svojom. 

Hráči mali aj spoločnú večeru

"Dali sme si wellness, mali sme aj tímovú večeru, takže za mňa super strávený čas a hlavne sme nemuseli ísť na štadión, čo je najlepšie," uviedol Slafkovský. "Voľný čas som strávil s priateľkou, trošku som si vyčistil hlavu. Boli sme na káve a prešli sme sa, takže super deň voľna konečne," tešil sa z voľného dňa obranca Šimon Nemec. Kapitán Tomáš Tatar si to zas s ďalšou partiou namieril na golfové ihrisko. "Je to priestor, kde človek môže úplne vypnúť, sústrediť sa na niečo iné. Ja som osobne veľmi súťaživý typ, takže hocijaký typ športu, kde môžem súťažiť s mojimi kamarátmi je super," povedal útočník Tomás Tatar. "Dopoludnia si každý hráč spravil voľný program, niekto sa stretol s rodinou, niekto sa išiel prejsť do mesta," dodal Jánošík. 

Môžeme odporúčať aj hokejovým fanúšikom, v Ostrave je čo spoznávať. Až donedávna bola Ostrava preslávená ako banícke mesto, no po zrušení ťažby po ňom zostalo mnoho štôlní. Teraz slúžia ako múzeum a fárať dolu je ozajstný zážitok. "Fárame do naozaj autentických častí baní," informoval Ján Hlobil, riaditeľ Landek Parku Ostrava. "Dnes je Ostrava ako Karlovy Vary, oproti tomu, ako to tu predtým bolo," zaspomínal bývalý baník a sprievodca baníckeho múzea.

Súvisiace články