Oblačno
29°
Bratislava
Cyril, Metod
5.7.2024
Rekordérom v dvadsiatke: Šimon Nemec je nezastaviteľný
Zdielať na

Rekordérom v dvadsiatke: Šimon Nemec je nezastaviteľný

OSTRAVA / Hrá na šiestom podujatí v seniorskej reprezentácii, pričom sú to jeho ŠTVRTÉ majstrovstvá sveta v tejto kategórii. A to vo februári oslávil len dvadsať rokov! Obranca Šimon Nemec si teraz navyše pripísal aj rekord - odohral už 22 zápasov na #MensWorld ako hokejista do dvadsať rokov. Na informáciu upozornil na sociálnej sieti X novinár Denníka Šport Matej Deraj.

Duelom proti Poľsku (4:0), ktorý sa hral v stredu 15. mája, mladý slovenský obranca stanovil po dlhých deväťdesiatich rokoch nový historický zápis v tomto ukazovateli! Predbehol Švajčiara Ferdinanda Cattiniho, ktorému rekord patril od roku 1935. Do konca turnaja sa v tejto štatistike môže na druhé miesto prepracovať ďalší Slovák - útočník Juraj Slafkovský.

Výkony Šimona Nemca si všímajú aj zahraničné stránky. Aj tá, ktorá patrí jeho klubu v NHL - New Jersey Devils. Tá najmä po víťaznom zápase Slovenska s USA 5:4 po predĺžení, keď práve Nemcovu strelu tečoval na víťazný gól Miloš Kelemen, vyzdvihla koľko času mladý obranca strávil na ľade. Bolo to najviac spomedzi všetkých našich hokejistov - 22:57 minút.

NHL.com

Po zápase s Poľskom je Šimon Nemec v tabuľke produktivity na majstrovstvách sveta na štrnástej priečke s jedným gólom, štyrmi prihrávkami a dvoma plusovými bodmi. Pozrite si jeho dve akcie: prvá je z duelu proti USA, v druhej prihrávka Tatarovi na gól, po ktorom v súboji s Poľskom Slováci vyhrávali 2:0.

Spomedzi obrancov v reprezentácii Slovenska je Nemec najproduktívnejší. Protihráčov i odborníkov udivuje svojou silou, prácou s pukom, prehľadom i rýchlosťou. Sebavedomie mu určite zvýšila aj výborná sezóna v NHL, keď za Devils odohral šesťdesiat zápasov. Druhý muž draftu 2022 (jednotkou bol Juraj Slafkovský) upútal aj pozornosť odborníkov v štúdiu JOJŠPORT, kde ho Tomáš Surový prirovnal k ďalšiemu výbornému obrancovi Slovenska, Ľubomírovi Višňovskému.

​Podľa vyjadrení mladého slovenského obrancu vo viacerých rozhovoroch s novinármi v Ostrave, on sám si svetový šampionát užíva. Priaznivci hokeja, ale aj odborníci si zasa užívajú jeho hru. Uvidíme, čím prekvapí Nemec v najbližších zápasoch Slovenska proti Francúzsku (18. mája), Lotyšsku (19. mája) a Švédsku (21. mája). Sledovať ich môžete v priamych prenosoch na TV JOJ.

Aktuálne tabuľky nájdete tu: Štatistiky | MS v hokeji 2024 (joj.sk)

Hráčske štatistiky si môžete pozrieť tu: Štatistiky hráčov | Slovensko | MS v hokeji 2024 | Tímy | MS v hokeji 2024 (joj.sk)

Súvisiace články